Koprivica: DPS traži da još gledamo njihovu glumu koja nas je skupo koštala

0

Na jučerašnjoj pres-konferenciji ministarka zdravlja, Jelena Borovinić Bojović, i njene kolege, za razliku od medijskih zvijezda NKT-a, obratili su se građanima Crne Gore na nov način, jezikom bliskim narodu. Ali neki funkcioneri DPS-a, koji vole teatar uživo, traže da se NKT vrati, da još gledamo njegovu jeftinu glumu, koja nas je skupo koštala, saopštio je šef medijskog centra Demokratske narodne partije Dragan Koprivica.

„U NKT-u su zaista postojali bizarni likovi kao iz “Mrtvih duša” Gogolja, a većina od njih glumatala pravdajući svoje greške i partijske naloge istim otužnim refrenom: “Previše smo se opustili.” Koliko su se opustili građani, a koliko čelnici eks-NKT-a, posebna je priča. Jer rečenica o “opuštanju” predstavlja pravi lakmus-papir za perjanice tog partijskog ogranka, posebno Jevta Erakovića i Bobana Mugošu, koji su se zaista bili opustili mimo druge. Jedno vrijeme barjačio je Eraković, ljekar, kojeg nije bilo sramota da cio Klinički centar zna da prima platu oko pet hiljada eura mjesečno, a njegove kolege, doktori-mučenici, i ostalo osoblje, deset puta manje, i još manje. A crnogorska javnost zna da po sistemu “Ima se, može se”, nije na vrijeme prijavljivao imovinu, pa je Agencija za sprečavanje korupcije morala javno da ga proziva, a posle svega sada u Parlamentu barjači u borbi za pravdu i istinu“, naveo je Koprivica.

Kako je dodao, nakon Erakovića banak je preuzimao i opušteni dr Boban Mugoša, koji više ni sam ne zna u koliko je mandata bio direktor Instituta za javno zdravlje, bar deceniju i po, sve kao pouzdan partijski aparatčik, i sve “po redu i zakonu”.

„Naravno u svjetlu NKT-a svoje mjesto je imao i bivši ministar zdravlja, dr Kenan Hrapović, kojeg su pratili čudni napisi o enormnom porodičnom rasipništvu. No, srećom, kako svi oni došli, tako su i otišli. Na jučerašnjoj pres-konferenciji predstavnika Ministarstva zdravlja i IJZ građani su najzad imali lijepu priliku da čuju trezvene riječi i obraćanja nekih drugih ljudi: potpuno realnih, koji jeftino ne afektiraju i ne glume pred kamerama, i koji govore narodskim rječnikom, kulturno i vaspitano. Upravo zato ministarki Borovinić Bojović, i njenom timu na pres-konferenciji, povodom ukupnog medijskog nastupa, treba odati priznanje, kao i za neka njena korektna izvinjavanja novinarima na planu vođenja dijaloga“, dodaje on.

Prema riječima Koprivice, napokon umjesto nadobudnog i uštogljenog NKT-a, dobili smo ozbiljne ljude i stručnjake iz naroda, koji nijesu sujetni, i umiju na korektan način da komuniciraju sa novinarima, uz kulturu dijaloga.

„A način prezentovanja osnovnih problema oko suzbijanja pandemije uvjerio nas je da će cjelovit pristup biti konkretniji, odgovorniji i bolji. Ministarka Borovinić-Bojović direktno je iznijela očekivanja da će crkve, i pravoslavna i rimokatolička, ispoštovati preporuke oko vjerskih obreda u predstojećim danima, i napomenula da su vjerska prava Ustavom zagarantovana. Ukazala je i na činjenicu da je situacija vanredna uz vremenski produžene efekte još od 16. marta, ali da će se sve nadležne službe voditi po strogo medicinskim kriterijumima“, ističe Koprivica.

DNP ističe da je to velika novina u odnosu na brojne ispolitizovane odluke DPS-NKT-a.

„Takođe je objasnila i da zbog velikog epidemiološkog rizika ne treba podržati održavanje bazara u Nikšiću, jer bi to otvorilo proces okupljanja i u drugim gradovima uz sve opasnosti transmisije. DNP CG ističe da je održavanje bazara u Nikšiću samo dio partijske kampanje DPS-a, koji zna da će izgubiti predstojeće lokalne izbore u Nikšiću, pa mu sad treba bazar za jeftino prodavanje politike. Sve u svemu, na pres-konferenciji novog tima Ministarstva zdravlja, ali i ostalih resora, čuli su se novi, korektni tonovi, koji ohrabruju, uz vrlo dobru komunikaciju sa prisutnim novinarima. Ovakav pres je najava mnogo boljeg načina komuniciranja nadležnih sa ukupnom javnošću Crne Gore. I znak da više nema jeftinog pozerstva i filozofiranja čelnika sad već bivšeg NKT-a, koji je u muzeju voštanih figura. A kad su se građani oslobodili čak i NKT-a, partijske ćelije, i kamernog teatra za lakovjerne, to je najbolji znak da ćemo se osloboditi i korone. Živjeće ovaj narod“, zaključio je šef medijskog centra DNP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.