U Nikšiću rasvijetljene tri krađe

0

Policija u Nikšiću rasvijetlila je tri krađe izvršene u novembru i decembru i nadležnom tužilaštvu procesuirala šest osoba, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode, zaposlena u jednom preduzeću u Nikšiću je policiji prijavila da je ukradena veća mašina za rad, a sumnja se da su je ukrali D.K. (44) i P.M. (44).

Protiv njih je podnijeta kricična prijava zbog krađe.

U Nikšiću je 20. decembra prijavljena još jedna krađa, za koju je osumnjičen D.R. (37). On je napao ženu i od nje oteo novčanik u kojem se nalazio novac i lična dokumenta. Kod D.R. je pronađen ukradeni novčanik.

Osim toga, policija je rasvijetlila i tešku krađu koja se dogodila 21. decembra.

„Dežurna služba Centra bezbjednosti Nikšić je 21. decembra oko 21:25 časova obaviještena od strane oštećene osobe da joj je nekoliko nepoznatih osoba otrglo torbu u kojoj se nalazio novac i lična dokumenta. Odmah po dobijenom obavještenju nikšićka policija je izvršila blokadu užeg dijela grada te su policijski službenici oko 22:30 časova u ulici Voja Deretića kontrolisali više osoba koje odgovaraju opisu. Tom prilikom je utvrđeno da je riječ o A.S. (19), M.S. (17), I.B. (16) i K.A. (15), te su oni dovedeni u službene prostorije“, navode iz policije.

Obaviješten je nadležni državni tužilac u Nikšiću koji je naložio da se osumnjičeni A.S. uhapsi i privede na dalju nadležnost.

„Nakon saslušanja A.S. nadležni državni tužilac se izjasnio da se protiv njega podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Osim toga o ovom događaju je obaviješten i nadležni državni tužilac za maloljetnike u Nikišiću koji je naložio podnošenje krivične prijave u redovnom postupku protiv maloljetnih M.S., I.B. i K.A. Policajci suu blizini mjesta izvršenja krivičnog djela pronašli odbačenu otuđenu torbu sa ličnim dokumentima, koja je vraćena vlasnici“, dodaju iz policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.