Osnovni tužilac Vukas Radonjić: Za skrnavljenje bilborda u Zeti nema elemenata za službeno gonjenje!

0

Osnovno državno tužilaštvo ocijenilo je da ne postoji osnovna sumnja da je bilo ko od državnih službenika počinio krivično djelo, vezano za skrnavljenje bilborda mitropolita Amfilohija i patrijarha Irineja.

Iz tužilastva je našoj redakciji saopšteno da povodom tog dogadjaja tom organu nije podnijeta ni jedna krivicna prijava.

 

Državni tužilac i portparol u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Vukas Radonjić istakao je da, do dana današnjeg, nije bilo prijava vezanih za događaj skrnavljenja bilborda mitropolita Amfilohija i patrijarha Irineja u Zeti.

Radonjić je rekao da prijavu nisu dobili niti od nekog državnog organa, ustanove, niti od fizičkog ili pravnog lica.

„Državno tužilaštvo i samo prati medijska izvještavanja, te je stoga ocijenjeno da ne postoje osnovane sumnje da je učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti“,  zaključio je Radonjić redakciji portala „BORBA“.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević prije dva dana objavio je fotografije, a potom i snimke na kojima se vidi kako nepoznati počinioci uništavaju bilbord. Na snimku se vidi i automobil komunalne policije Glavnog grada koji je parkiran u blizini. Knežević je pozvao nadležne da reaguju i pronađu nalogodavde i počinioce ovih djela, međutim do sada se niko iz Ministarstva unutrašnjih poslova nije oglašavao.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.