Bojović: Fašizoidni čin izazivanja vjerske i nacionalne mržnje nije izazvao reakciju ministra unutrašnjih poslova

3

Jučerašnji snimak skrnavljenja bilborda na kome su slike patrijarha Irineja i mitropolita Amfilohija, uz punu asistenciju komunalne policije, a to znači gradonačelnika Podgorice, koji prikazuje fašizoidni čin izazivanja vjerske i nacionalne mržnje, još uvijek nije izazvao reakciju ministra unutrašnjih poslova i VD direktora Uprave policije. Zabrinuti smo da će se izbjegavanje intervencije nadležnih organa u ovom slučaju iznova pravdati izbjegavanjem političkog revanšizma, progona i osvete. Ovaj slučaj, kao i mnogi drugi u kojima treba procesuirati odgovorne, nemaju veze sa revanšizmom ili progonom, već sa pravnom državom i duhovnim vrijednostima na kojima počiva Crna Gora, poručio je član predsjedništva Demokratske narodne partije i funkcioner Demokratskog fronta Vladislav Bojović.

Kako je istakao, ne povlače se slučajno na dobrovoljnoj osnovi najviši funkcioneri bivše vlasti, već u nadi da će izbjeći suočavanje sa pravnom državom i pravdom.

„Stoga, izbjegavanje revanšizma, progona ili osvete ne smije da posluži kao opravdanje za izostanak istraga i postupaka u stotinama slučajeva uništenih fabrika, promašenih privatizacija i namještenih poslova u kojima se pljačkala državna imovina, a bogatila uska grupa pojedinaca bliska bivšoj vladajućoj strukturi. Preduslov za obnavljanje privrede i otvaranje novih radnih mjesta jeste u oslobađanju zarobljenih resursa kroz raskid štetnih ugovora i oduzimanje nelegalno stečene imovine, počev od kompanije Vektra, pa sve do Bemaksa. Izbjegavanje revanšizma, progona ili osvete ne smije nekome da posluži kao izgovor da se ne sprovede smjena DPS kadrova u tužilaštvu, sudstvu i policiji koji ne samo da nisu ništa preduzeli da, po službenoj dužnosti, procesiraju i kazne odgovorne za korupciju, kriminal i pljačku države, već su posvećeno radili na tome da se takvi slučajevi zataškaju, a odgovorni oslobode odgovornosti“, naveo je Bojović.

Prema njegovim riječima, izbjegavanje revanšizma, progona ili osvete ne smije nikome da posluži kao opravdanje za nepokretanje istraga protiv ključnih ljudi tužilaštva, sudstva, policije zbog postupanja ili nepostupanja u brojim slučajevima u kojima su oni posvećeno služili organizovanoj kriminalnoj grupi na vlasti, umjesto pravu i pravdi, počev od Milivoja Katnića, pa sve do Vesne Medenice.

„Najavljeni koncept zadržavanja, odnosno forsiranja takozvanih karijernih diplomata ne treba da posluži kao opravdanje da se u spoljnoj politici zadrže DPS kadrovi. Posebno imajući u vidu da Crna Gora praktično i nema karijernih diplomata osim onih koji su ostrašćeni sledbenici i vječno zahvalni poslušnici Mila Đukanovića. Neutemeljeni i navodno formalni argumenti za nepovlačenje odluke o protjerivanju ambasadora Srbije ne smiju da posluže realizaciji unaprijed smišljenog plana DPS-a da Srbija nema ambasadora u Crnoj Gori i da Crna Gora ne uspostavi odnos saradnje sa najznačajnijom državom regiona. I u konačnom, ideološka platforma URA-e ne smije da posluži kao izgovor da se ne uspostavi pravda u pogledu proporcionalne zastupljenosti Srba u organima državne uprave i državnim i javnim preduzećima, ili u pogledu statusa srpskog jezika i srpske kulture u obrazovnom sistemu, kulturnom životu i medijima. Građani Crne Gore, a posebno srpski narod u Crnoj Gori, traži dugo čekanu pravdu u svim sferama života“, napominje Bojović.

3 Comments
  1. Q komentariše

    Ministar policije iz Pozitivne moze samo da stiti interese mulogorskih nacista.Prvi je na listi za ubrzanu smijenu u vladi uz ministra vanjskih poslova.

  2. Milan komentariše

    Kakvu reakciju očekujete od Zdravkovog i Dritanovog ministra!? Vrana vrani oči ne izvadi!

  3. Milan komentariše

    Najzdravlje vam blagosloveni Zdravko, dragi moji lakomisleni i blesavi Srbi….

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.