Mijović: Vlada i premijer da prekinu sa pogrešnim odlukama i okrenu se građanima

1

Novim mjerama Vlada ugrozila osnovna ljudska prava i slobode, jednakost i ograničila slobodu kretanja. Vlada, umjesto da se okrene pružanju pomoći i ispunjavanju obećanja građanima, radnicima koji ostaju bez posla, penzionerima, nezaposlenima, malim privrednicima i svima koji su ugroženi pandemijom koronavirusa, nastavila je sa nerazumnim i selektivnim mjerama, saopštio je predsjednik građanskog pokreta Nova ljevica Saša Mijović.

„Bivša vlast, odnosno NKT, svojim djelovanjem i mjerama koje su podrazumijevale rigorozne kazne za obične građane, a zatvaranje očiju pred kršenjem mjera od strane povlašćenih, pokazala nam je kako u praksi izgleda diskriminacija u vrijeme pandemije. Nova vlast nastavlja u istom smjeru ali ovoga puta su diskriminisani građani koji ne posjećuju vjerske objekte. Svakom novom odlukom i postupkom Vlade, sve vise se gubi sekularni i građanski koncept države čemu se GP Nova ljevica oštro protivi. Zbog svega navedenog Vlada rizikuje da počne da gubi podršku, kod građana koji su glasali za nju ali i kod koalicionih partnera“, naveo je Mijović.

Zato, kako dodaje, poziva Vladu i premijera da prekinu sa diskriminacijom, pogrešnim odlukama, starim praksama i okrenu se građanima.

„U suprotnom, plašimo se da će borba i žrtve rušenja stare vlasti i sistema biti uzaludni, a ,,sloboda neće umjeti da pjeva kao što su sužnji pjevali o njoj”, poručio je Mijović.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Sve će ljudi prodati, ne mogu više, kupiće ŠVERCERI ili Turci. Uništenje srednje klase. Micati ih.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.