Otvoreno pismo ministru Leposaviću: Voljom moćnika sam robijao, tražim da se predmet ponovo pogleda

1

Bivši pripadnik specijalne policijske jedinice i nekadašnji rukovodilac službe obezbjeđenja spuškog zatvora Brajuško Brajušković uputio je otvoreno pismo ministru pravde Vladimiru Leposaviću u kojem traži da mu odredi savjetnika, primi ga na razgovor te pravnički pregleda presudu, kojoj kako je istakao, nema u današnjem vremenu.

„Koja je preko svog saradnika sprovela samovoljna i ohola vlašću i novcem opijena ekipa na čelu sa Miljanom Perovićem nekadasnjim komandirom SAJ-a a sada vojnim stručnjakom i naravno dr Veselinom Veljovićem savjetnikom, a u to vrijeme direktorom Crnogorske policije. Prvo me je sutkinja iz Danilovgradskog suda osudila na 14 mjeseci zatvora ali je Viši sud oborio presudu i onda sam od iste sutkinje i uz pomoć tužioca Romine Vlahović ponovo osuđen na osam mjeseci zatvora. U slučaju da utvrdite da je sudski proces i presuda išla pravnim i pravednim tokom ja ću sam sebe vjerujte staviti na stub srama gdje mi ni porodično ni lično nije mjesto.. Možda će se kod Vas stvoriti neki bunt u duši što Vas opterećujem događajem koji se nije desio za vrijeme vašeg mandata ali ja stvarno nijesam tako zle duse da opterećujem tadasnjeg ministara pravde zorana Pažina jer je on pored te obavljao čini mi se još ili 17 ili 27 funkcija, a iskreno malko sam se plašio da mi ne poveća kaznu na možda i 20 godina“, napisao je Brajušković.

Brajušković je ranije saopštio da je spreman da svjedoči o zlodjelima policije u ranijem periodu.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Aoooo, Driti ju je nudjen puno, a možda se nešto malo i zakuči. Ajde jadan, ne znamo koliko su se uzidali sad, briga koga šta si ti preživimo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.