Visoki kadar DPS-a i dalje na funkciji: Nova vlast ne smjenjuje ambasadorku Milicu Pejanović Đurišić

14

Novoizabrana vlast na prošloj sjednici Vlade donijela je odluku o opozivu sedam crnogorskih ambasadora, a na opšte iznenađenje javnosti na tom spisku nema nekadašnje visoke funkcionerke DPS-a i ambasadorke Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama Milice Pejanović Đurišić. Zaista paradoksalno zvuči da nova vlast, kada je već krenula u opoziv ambasadora, na tom spisku nema nekada najbliže saradnice Mila Đukanovića.

Naša redakcija je prije dva dana poslala pitanja ministaratsvu spoljnih poslova sa pitanjem zašto među ambasadorima koji se opozivaju nema Milice Pejanović Đurišić, istaknute funkcionerke DPS-a, ali odgovor nijesmo dobili.

Javnost neka sama prosudi kakvu poruku im šalje nova vlast, jer je narod 30. avgusta DPS poslao u istoriju, ali očigledno njihovi istaknuti kadrovi ostaju na funkcijama i pored toga što je došlo do promjena.

Premijer Zdravko Krivokapić tada je kazao da će da preokrene priču, ali je tom prilikom očigledno zaboravio da opozove i Pejanović Đurišić koja je godinama bila u vrhu DPS i  jedna od najbližih saradnica Mila Đukanovića.

Interesantno je da nijesu opozvani crnogorski ambasadori u SAD-u, Rusiji i NATO-u.

Podsjetimo, Vlada je opozvala sedam ambasadora, među kojima je i ambasador Crne Gore u Bosne i Hercegovine Obrad Mišo Stanišić, ambasadori iz Srbije i Kine, Tarzan Milošević i Darko Pajović. Opozvani su i ambasadori u Italiji, Vatikanu, UAE i Njemačkoj-Sanja Vlahović, Miodrag Vlahović, Dušanka Jeknić i Vera Kuliš.

„Svim silama ćemo se boriti da naši ambasadori rade isključivo u korist Crne Gore i da preokrenemo priču. Od salonske diplomatije da je usmjerimo da bude više ekonomska diplomatija. Ako uspijemo, onda će i veći broj investitora biti prisutan u Crnoj Gori“, objasnio je tada Krivokapić.

 

 

 

14 Comments
  1. Mugi komentariše

    I Vijucu Lazovića. Univerzitetska solidarnost?

    1. Dana komentariše

      A onpg scepanovica sto je vrijeđao SP c obavezno neka ostaveu Rusiji. On nas divno predstavlja

    2. Ko nam je pojeo 30 godina? komentariše

      I Kaluđerović,inače svojim ponašanjem ne zaslužuje to mjesto.

  2. Ivi komentariše

    Strašno. I zato Medojevića treba max podržati. I hoće i Srbi i Crnogorci. Strašno, njen muž ima toliko putera na glavi. Ona treba prva da ide. PRVA, ona je simbol užasnog doba.

    1. NK Komita komentariše

      Zašto treba da ide prva, jel zato što je DPS kadar ili možda zato što je kućni prijatelj sa Bajdenom? E zajebali ste se, četnici. Već je obavila razgovore s Bajdenom, već je zakazan susret Predsjednika u Vašingtonu. Sve on zna što treba, a zna i vas srbe odavno. Zaključak – jebala vam se majka za tri mjeseca najviše, a živi bili da vidjeli. Poslije izbora u NK dolazimo pred Vladu, ima da ćutite ko pičke i slušate ko i dosad USA ambasadu, samo što će sad malo drugačija priča da ide iz nje.

      1. NK Komita komentariše

        Samo vi lupajte minuse, poslije izbora u NK ima mi vama da lupamo šklempe, i to da izvadimo onu stvar pa njom da vam bijemo po ušima. Samo se malo strpite ahahahhahhaaa

      2. The shining komentariše

        Baka bajden ce da umre kroz godinu najduze. Pa vidis li da je zivi mrtvac vec?
        Nema on preca posla no da primi doticnu gospodju? Montenegro mora da mu je na listi prioriteta ahahahahaha
        Kakve su komite i njohov podanicki poltronski mentalitet. Vazda bi se krili ispod necije suknje.

  3. Živko komentariše

    Svi su postavljeni partijski dps, sdp sd kadar

    1. Jovan komentariše

      Nema tu ni k od karijernih diplomata

  4. Tajci komentariše

    Stvarno nevjerovatno. Sta reci. Pa jel moguce da su je kao slucajno zaboravili. Muz opljackao MA a ona jedna od prvih perjanica dps sekte. Stvarno sta radi ova nova vlada. Pitam se do kad misle da nas lazu i varaju.

  5. Bot23 komentariše

    Ona je osoba iz sjenke, sada se ovi novi malo što oko nje pitaju, ona je pod zaštitom NATO kišobrana, niti će članovi njene porodice odgovarati za nepočinstva u Montenegro Airlinesu

  6. Slobo komentariše

    nesmiju je taci inace bi ih jebala u supak momentalno!!!

  7. Branko komentariše

    Narode naivan li si.Brzo ce te shvatiti da je 30 08. Bio sami zabluda i lijep san ,nekome za bolje sjutra ,a nekima za ideoloske promjene koje se nece dogoditi.U svakom slucaju i dalje ostajemo u kaljuzi balkanske stvarnosti.

  8. The shining komentariše

    Ja da sam nova vlast, prvo bi vidio u kakvim je odnosima bila s milom, i sta od gliba bi mogla da ispljune. Pa bi je tek onda kad nema vise sta da se iscijedi iz nje protiv dps-a, odbacio. Morate ponekad drzati ovaj talog uz sebe za visi cilj.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.