Rakočević: Vlada mora na testiranje povjerenja, tražićemo interpelaciju

7

Zbog nesposobnosti Vlade da uopšte predloži Skupštini Zakon o budžetu, Vlada mora da ide na testiranje povjerenja. Opozicioni klubovi poslanika moraju da razmotre, već u ovoj fazi, interpelaciju ministra finansija, odmah, saopštio je večeras poslanik i član Predsjedništva Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević.

On je istakao da je odluka Vlade da neće uopšte predlagati Skupštini Zakon o budžetu za 2021. godinu ruganje državi i njenim građanima.

“Privremeno finansiranje, koje je predviđeno u skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, ukoliko se ne usvoji Zakon o budžetu, predviđa da Ministarstvo finansija odobrava sredstva za ministarstva u Vladi do iznosa 1/12 izdataka u prethodnoj fiskalnoj godini. To bi bilo jednostavno da su ministarstva u novoj Vladi ostala ista i u istom broju kao i u prethodnoj Vladi, a da konfuzija bude veća, više nemamo ni Ministarstvo finansija, kako ga zakon prepoznaje, već Ministarstvo finansija i socijalnog staranja”, naveo je Rakočević.

Kako je dodo, odluka je zakonski veoma upitna, a ekonomski i politički neozbiljna.

“Krivokapić i njegov tim moraju da podnesu odgovornost, već u ovoj fazi, jer za kratko vrijeme pokazuju neprofesionalnost i stvaraju ambijent nesigurnosti i nepovjerenja. Najava da će budžet biti predložen do 20. decembra, a nakon samo jednog dana da uopšte neće biti predložen je skandalozno”, zaključio je Rakočević.

7 Comments
  1. Kontra revolucija komentariše

    Cekaj da se srede biracki spiskovi pa onda bez problema !.
    Ovako samo zelite novo glasanje u koje vec imate 60 000 laznih glasova !.
    Naivnije ne moze biti ???.

  2. Mirčeta komentariše

    Mali Sitov śedi i ne dipr

  3. Ksilofon komentariše

    Pa ti i Medo isto mišljenje imate.

    Zajedno DF i DPS da podensu ovu inicijativu, pa neka sve maske padnu.

  4. Stefan komentariše

    Slušaj lepi nema potrebe za tim. Profa ima podršku neograničeno dokle god razara vašu sektu. Dobro je počeo. Treba spiskove srediti da ne kradete na račun Rožaja desetine hiljada glasova. Popis i po dubini da nema krađe ko dosad. Posle toga može provjera.

  5. Dragan komentariše

    Slušaj papigo. Bolje predloži da se ispita imovina DPS lopova koji su ostavili pustoš u državi. Medju tim imaš i tvojih najbližih. Trebao bi da se založiš kod Vlade da im nadju dobre samice u Spužu. To treba preispitati a drugo ostavi profi, zna on šta treba raditi.

  6. Iskra komentariše

    DF and DPS like this!

  7. Branko komentariše

    O malverzacijama i zakulisnim radnjama bar neko vrijeme iz elementarne pristojnosti bi trebalo da cutite.Ako je sta dobro u svemu ovome vi znate sve cake i stoseve iz bogatog reoertoara tako da nova vlada nece moci nista da izmanipulise jer ce odmah biti raskrinkana.Pored nesnalazenja koje je normalno ovoj vladi jedino nece biti tesko da bude postenija od prethodne.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.