Koprivica: Nije opravdano da Veljovićev saradnik bude šef policije!

1

Nije opravdano da Veljovićev naslednik na mjestu direktora Uprave policije bude neko od Veljovićevih saradnika i pomoćnika, posebno u susret predstojećim lokalnim izborima, poručio je Momo Koprivica, funkcioner Demokrata za Prvu TV.

“Treba krenuti drugim putem. Predsjednik našeg poslaničkog kluba uputio je prije par dana, kao rješenje, ministru obrazložen i precizan predlog izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjim poslovima. U tom našem predlogu predviđa se da se vd direktora Uprave policije ne mora birati iz reda aktuelnih pomoćnika direktora, već da to može biti i drugo lice koje ispunjava uslove.

Dakle, i formalno i suštinski smo izašli sa drugačijim predlogom i konkretnim normativnim rješenjem koje je lako izvodljivo. To je najbolji mogući put, a ne ovaj koji je izabran.

Upravo su šefovi svih poslaničkih klubova potpisali predlog izmjena i dopuna Zakona o državnim službenicima i namještenicima, koji predviđa da se za vršioca dužnosti starješine državnih organa uprave može birati i lice koje ne radi u tom organu, ukoliko ispunjava uslove.

Zašto ne izabrati taj pristup i u slučaju v.d. direktora Uprave policije? Naš predlog je na stolu i dalje i mislim da bi riješio problem, kazao je on.

1 Comment
  1. Darko komentariše

    A koprivice dje si ti tranjo jedna . Jesi mulac

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.