Nikolić: Sramna izjava Krivokapića, opoziv ambasadora politički revanšizam

2

zjava Zdravka Krivokapića u kojoj je naveo da je osnovni kriterijum za povlačenje diplomata činjenica da su svojim nekorektnim djelovanjem u posljednja tri mjeseca nanijeli štetu Crnoj Gori, neistinita je i sramotna, saopštio je Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista Crne Gore.

“Pozivamo Krivokapića da navede koji su to postupci, koji su navedeni ambasadori navodno učinili, a kojima se narušio ugled naše države”, navodi Nikolić u saopštenju dostavljenom medijima.

Odgovor, kako navodi, naravno, ne očekuju, jer je riječ o licima koji su na najbolji mogući način predstavljali Crnu Goru i njene interese, i apsolutno poštovali zemlju domaćina iako, neki od njih, mandate obavljaju u izuzetno složenim međudržavnim odnosima.

Prema riječima Nikolića nema, dakle, ni riječi, o bilo kakvim interesima Crne Gore, već je isključivo riječ o političkom revanšizmu koji je nezabilježen u uporednoj praksi kada je diplomatija u pitanju.

“Krivokapić, bi, ipak, morao konačno da nauči organizaciju i način rada državnih organa i njihove nadležnosti. U tom kontekstu, podsjećamo ga na član 95 Ustava u kojem se jasno navodi da ambasadore opoziva predsjednik države. Ili je, možda, i o ovome, Krivokapić bio neobaviješten”, zaključio je Nikolić.

2 Comments
  1. Kiki komentariše

    „Sramna odluka“
    „Sramna izjava“
    DPS, Borba i DF uvijek na istoj strani istorijie.

  2. Bijeli komentariše

    Dosli smo u poziciju da je kritika DPS olosa pozeljna jer steti Zdravku. Ako se DF nije borio za funkcije onda stvarno ne razumijem. Zali li ovo Borba Darka Pajovica razalovanje?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.