Vujošević: Bojim se da srpska košarka ide putem fudbala

0

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević kazao je da taj klub, kao i Crvena zvezda, gomilaju strance u svom rosteru što nije dobro za srpsku košarku.

Foto

„Koncepcijski mi se ne sviđaju timovi ni Partizana, ni Zvezde u ovoj sezoni. Mislim da toliki broj stranaca i toliko trošenje daje razlog za zabrinutost. Plašim se da naša srpska košarka ide putem fudbala. Vidim da se prave neke statistike u kojima se prave poređenja, pa se miješaju babe i žabe. Ne mogu u isti koš da se stavljaju stranci poput Žofrija Lovernja, Davisa Bertansa Borisa Daloa, Jana Veselog i Lea Vestermana sa današnjim pojačanjima. Oni su došli kao mladi igrači i trpjeli su neredovno stizanje stipendija, a većina je otišla i sa smanjenim obeštećenjem zbog teške situacije u kojoj se klub nalazio. Oni su naučili srpski jezik, zavoljeli klub i navijače… Njih smatrati strancima na način na koji su to stranci koji danas igraju u Partizanu nije ispravno. U Partizan danas dolaze igrači koji imaju po 30 godina i koji su dobro plaćeni. Mislim da to nije put, sigurno je da reprezentacija već trpi posledice“, izjavio je za zvanični Jutjub kanal KK Partizan Duško Vujošević.

„U Grčkoj su svojevremeno najveći klubovi izgubili publiku kada su za klubove mahom igrali stranci sa kojima navijači nijesu mogli da se identifikuju. Svaka budala može da uništi igrača, neću da spominjem puna imena. Ne želim da ja iz ove svoje ’rašomonske’ pozicije, sa strane, kritikujem jer je to najlakše, ali ponekad je i kritika neophodna. Što se Partizana i Zvezde tiče, mnogo je oscilacija u sastavu koji je napravljen da odmah pruži rezultate. O Partizanu sam spremniji da govorim jer svi znaju da sam Partizanovac i uvijek sam prema tom klubu dobronamjeran. Sad se situacija lomi kod crno-bijelih – oni su krenuli poslednji sa pripremama, skoro čitav mjesec prije Partizana. Partizan je imao višak igrača, neke koje nijesu željeli, ali su oni imali ugovore. Atmosfera nije proizvodila veliku borbenost, koju smo mogli da vidimo prethodne godine. Ta borbenost je Partizan dovela na prag velikih uspjeha i njih je na tom putu zaustavio virus ’Čovid 19’“, rekao je najbolji trener Evrolige 2009. godine.

„I dalje se ne vidi organizacija igre na terenu u Partizanu, nju treba da vode plejmejkeri. Činjenica da Petrušev nije došao u Partizan, uprkos vještinama Miška Ražnatovića, već u Megu pokazuje slabosti tima koji je nekada bio gigant. Činjenica da Partizan nije uspio da realizuje njegov transfer zaista je zabrinjavajuća. Teško je u Partizanu i po pitanju nabavljanja sredstava – vidim da postoji pomoć države, ali sponzorstva su u velikoj mjeri ukinuta, ali svi moraju da imaju strpljenja i da vrijedno rade“, izjavio je trofejni stručnjak.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.