Šaranović: Daćemo maksimalan doprinos vraćanju kontrolne uloge parlamenta

1

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović, kazao je da su se sadašnji donosioci odluke o ovom modelu zaduživanja rukovodili potrebom da se to uradi na najefikasniji i najisplativiji način, navodeći da je u prethodnom periodu gotovo svaki budžet pretrpio rebalans i to najčešće zbog pomjeranja granice za zaduženje, te da je skoro uvijek novac iz zaduženja bio namijenjen potrošnji, a rjeđe investiranju i servisiranju zaostalih dugova.

“Razumljivo je da je od strane poslanika neophodna temeljna analiza predloga budžeta čija je priprema, koliko čujemo, u finalnoj fazi. Naš poslanički klub daće maksimalan doprinos vraćanju kontrolne uloge parlamenta, što znači trajni raskid sa praksom u kojoj je Skupština bila tek protočni bojler za slijepo sprovođenje vladine politike. U odnosu na predlog budžeta opredijelićemo se nakon upoznavanja sa njim”, odgovorio je Šaranović na pitanje da je glasanje u parlamentu danas da li bi podržali predlog budžeta sa ovim zaduženjem.

On je istakao da je neminovno je da će pozajmica služiti obezbjeđenju likvidnosti države, na prvom mjestu.

“Krediti prethodnih vlada, za koje smo plaćali veće kamate od glavnice, moraju što hitnije biti zatvoreni. Pored toga, očekujem da će redovnost isplata biti jedan od ključnih prioriteta Vlade, ali dio novca mora biti investiran u nove projekte. Ako ova Vlada zaista želi iskoristiti šansu koja joj je data u parlamentu, onda mora dokazati sposobnost oplodnje novca koji pribavlja zaduživanjem. Mjera njene uspješnosti zavisiće od njenog potencijala da stvori novu vrijednost”, poručio je Šaranović.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Zašto sa službenim autom Skupštine ide po sahranama ima li svoje. I što ide, kad nije član porodice? Lažovi jedni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.