Sve rađeno iza leđa poslanika većine: Krivokapić i Spajić sa ministrom DPS-a dogovarali zaduženje od 750 miliona, sada ćute da im je Duškov ministar pomagao!

33

piše: Dražen Živković, urednik portala Borba

Premijer Zdravko Krivokapić i ministar finansija Milojko Spajić tajno su se dogovarali sa ministrima DPS-a oko zaduženja države od 750 miliona evra, potvrđeno je Borbi iz više izvora.

Danima prije odluke o zaduženju, Krivokapić i Spajić su obavili konsultacije sa predstavnicima odlazećeg režima, ali su to vješto krili.

Na taj način je Krivokapić prevario lidere Demokratskog fronta, SNP-a, Demokrata, Ujedinjene i Radničke partije, krijući od njih da njegov ministar finansija Milojko Spaić tajno radi sa ministrima Duška Markovića na zaduženju Crne Gore od 750 miliona.

Osim Krivokapića za ovo je znao samo Dritan Abazović koji je jedini lider neke partije u Vladi Krivokapića. Tako je u nezgodnu situaciju doveo lidere vladajućih partija jer sada “moraju” da brane zaduženje obavljeno u tajnosti iako su ove partije godinama kritikovale DPS-ovu politiku zaduženja.

Naime, Krivokapić nije rekao poslanicima vlasti osim URI da će prva odluka vlade biti zaduženje države, nego je njegov ministar u dogovoru sa DPS ministrom Darkom Radunovićem 15 dana u novembru dolazio u ministarstvo finansija i učestvovao u pripremi zaduženja.

Nevjerovatno je da Krivokapić ima više povjerenja u ministra DPS-a nego u lidere DF-a, Demokrata, SNP-a, Ujedinjene i Radničke partije.

Pravdao se Krivokapić da u ekpozeu nema podataka i “kritikovao” DPS što kriju podatke od njega, a u stvari on je spremao prevaru svojih poslanika jer se njegov ministar finansija sada javno zahvaljuje ekipi iz DPS-a ministarstva finansija što su mu pomagali i što je Radunović dozvolio da on kao privatno lice doazi u ministarstvo i radi na zaduženju.

Krivokapić očigedno nije govorio istinu da nema podatke jer se njegov ministar hvali kako je on radio na “prospektu” za izdavanje obvezica koji je morao sadržati zvanične makroekonomske podatke.

“Radili smo tajno, ali organizovano, stručno i kompetenrno i uz pomoć određenog broja inostranih stručnjaka koji su nam se javili kao konsultanti”, kazao je Krivokapić na press konferenciji.

Ovakva izjava samo podgrijava priču da je tajno zaduženje imalo i neke eventualne koruptivne elemente.

Ko su strani konsultanti i ko ih je izabrao? Zar se strani konsultanti za posao od 750 miliona biraju po volji Milojka Spaića ili po zakonskoj proceduri. Kako to da se biraju strani stručnjaci kao konsultatni bez javnih procedura i sa njima se dogovara kamata i ostali uslovi prodaje obveznica iza leđa 37 poslanika vlasti ili Krivokapić misli da je dovoljno da je o tome upoznao samo Abazovića.

Tajna sjednica Vlade i tajne odluke još jedna su prevara Krivokapića koji je u Skupštini govorio da ce ključno obilježje u radu vlade biti njena transparentnost.

Poslanici vladajućih klubova bili su primorani preko kolegijuma predsjednika Skupštine da traže materijal o zaduženju i tako budu poniženi što o poslu Krivikapića i Abazovića ne zanju ništa a moraće krajem decembra glasati za taj Budžet.

Krivokapić danima ćuti i ne odgovara na direktna pitanja lidera vladajuće većine o detaljima zaduženja, a vješto je pokušao da sakrije da je bilo pregovora sa ministrima DPS-a oko zaduženja.

Ali očigledno da Krivokapića ne interesuju i ne obavezuju 37 poslanika većine (osim da podignu ruke za njegove privatne aranžmane) jer je juče i Ujedinjena javno saopštila da ih je premijer prevario oko rješenja za direktora Kliničkog centra.

33 Comments
  1. Видован komentariše

    Bolje bi bilo da vi usmjerite strelice prema dps-u i izborima u niksić! Milo je vec poceo kampanju i kupovinu glasova po nikšiću…a vi blejite sa medom na čelu! Pustite ministre da rade!

    1. Ivi komentariše

      Tebi ni sveti Vid ne može pomoći.

    2. Monarch komentariše

      Borba ostala bez necega obecanog pa svaki dan pljuje po ljudima.Svaki dan neki novi izdajnik.Sjutra ce bit izdajnici svi koji ne citaju sta pise na njenom portalu.

    3. Lud zbunjen normalan komentariše

      Hahahaha! Evo su pusteni, nema kud vise!

    4. Niksic hrabri komentariše

      Zdravko i Krivokapic su prevaranti.. Srbi ih doveli na vlast jer ih montegorci i Albanci ni u ludilu nisu htjeli glasati a Dritanga i Zdravinjo uposljavaju sve dps sdp sd ura kadar! Izdajnici proci cete kao i milo..

  2. Ivi komentariše

    Šljam jedan. I nije Abazović nego Abazi. I to je sam jednom rekao. I nije sporno da li je Nebojša u pravu, jeste za sve, ali je pitanje oće li ovu šljam pustiti da usvoje budžet i podržavati dalje I ima li osovinu da ovo miče bre. Ne može se po portalima živjet od Udbaških guzolizaca ili pišu sami da im čuvaju vinograde i ostali kapital. A kako je dalje kad je i tu uzjahalo.

    1. Ksilofon komentariše

      Medo više svoje ime ne može da potrefi a ne da bude za nešto u pravu.

      Eno ga on, kao predsjednik partije koja se zalaže za NATO, kritikuje premijera što će da se vidi sa generalnim sekretarom NATO…

      Isćućao poptuno…

  3. Nada komentariše

    Šta je ovo kukala ti majka, Borba otkriva sve istinu. Samo naprijed Borbo.

  4. Božo komentariše

    Ne bi Zdravina prepošteni nikad to uradio!😁🤣🤣🤣🤣🤣
    On nekoga da prevari, slaže, pa nema šansi, jer znate on ide u crkvu, dobro se kotira tamo😁🤣🤣😂

    E crni narode!!!

  5. Ksilofon komentariše

    A kako ste se nadali da će bankrotirati vlada odmah. Ispostavi se Zdravko pametniji od vas, nađoše mu pare Evropljani i Amerikanci.

    A vi pucate od muke.

    DPS i DF istu priču pričaju. Izdajnici srpstva.

    1. Kontra revolucija komentariše

      Nisu mu dali ni Evropljani ni Amerikanci !.
      Sta lupetaš !.
      Novci ce doci prodajom obaveznica sa garanntnom stopom od 2,95% na slobodnom trzištu preko banaka !.
      A pošto su prva, druga familija i tajkuni dobili prednost da operu svoj novac je svaki gradjanin koji je mogao da kupi koju obaveznicu ostao praznih rukava !.
      A Aco dobijo koji milion na proviziju !.
      Nek je „vjecna“ krava muzara !!!.

      1. Ksilofon komentariše

        Ma da, City Bank je prava banka druge familije…

        To što su banke iz Njujorka i Londona potrčale da kupuju ove obveznice nema nikakve veze sa time što su uspješnju prodaju čestitale i EU i američka ambasadorka.

        1. Kontra revolucija komentariše

          Broker Citi banke ne kupuje obaveznice za sebe nego za svog kupca, mušteriju !.
          A šta misliš ko su bile mušterije tih obaveznica ?.
          Ko je prvi saznao o zaduzenju drzave i datum izdavanja tih obaveznica ?.
          Ako su nova vlada i stara vlada znali za to zaduzivanje ko je prvi bio na celu mušterija ( insajdera) ?.
          Nemaš ti dovoljno IQ da bi to shvatio !.
          Zato neceß dozivotno izaci iz tog podruma i sendvicarske plate !.

    2. Leandro komentariše

      Usta te j..em, muvo jedna podguzna!

  6. ja lično komentariše

    Zeznu vas Profesor. Bili ste mu bankrit namjestili do NG al cvrc. Sad Pipun i Mendoje zveče i lelecu. A sta bi vi to genijalvci drugo mogli da uradite u ovom momentu? Zbog vase alavosti kasni vlada 3 mjeseca,kraj godine,covid unistio sve,zaduzenja stizu na otplatu… treba vidjeti jedino oko kamate da li je mogla nesto malo biti niza. Ne svakako avetnih 1.5% o kojima bulazni Brundo ali bar na nivou prethodne emisije

  7. Duka P komentariše

    Bolje bi bilo razmislit kako pametnim i obrazovanim ljudima ponuniti veliki broj rukovodećih mjesta u državnoj upravi koji će se javiti smjenom DPS, SD i BS kadrova.
    Zašto vrijeme i energiju trošimo na borbu sa onima koji nam nisu neprijatelji, naprotiv.

    1. Ivi komentariše

      Ma nemoj, a vidiš li SAVJET za kovid, nidje doktora, to nije zbog para koje dolaze 😂😂

  8. Vuds21 komentariše

    Eto, po hiljaditi put MEDOJEVIC U PRAVU !

  9. Bijeli komentariše

    Lijepo bi bilo da Borba potpisuje clanke. Da ovaj genijalac sto je ovo napisao ne propadne u novinarstvu

  10. Anakin komentariše

    Dok je Djukanovic u Niksicu vec krenuo u ostru kampanju, Borba i DF se bave kafanskim pricama rekla kazala. Sta je, ni Milojko Spajic ne valja? Medojevic je vama strucnjak najbolji, bez dana radnog staza u nekoj firmi. Niste ni svjesni sta vas ceka u Niksic. Ili mozda ovo namjerno radite da vratite DPS. Samo ima slobodnih kontejnera pa se samo usudite, bando Vuciceva!

    1. Lud zbunjen normalan komentariše

      Nek nosi DPS Niksic slobodno, to kuca casti🤣. Ionako je ovdje djavo sve vec ponio sa ovoliko lazova i prevaranata🤣🤣🤣. Da mi je znati dje je raslo ovo, ko je ovo ucio ovolikoj pokvarenisti i besramlju. Dobri Zdravko na svaku svoju laz ili cuti ili prica o casti, postenju i svojoj zrtvi🤣. Definitivno jedan posten covjek😎

  11. Pravda komentariše

    Da su Bulatovic, Medojevic, Knezevic uradili sto i Mandic ne bi vam trebala URA za vecinu u Skupstini.

  12. Darko komentariše

    Splacine DF , svako vidi d mrzite svoju zemlju .Brzo ce izbori pa cete dobiti svoje . Cu Radnicka oartija ,,, e oni su bas kadri i bistri ,!!! Pi govna jedna

    1. Leandro komentariše

      U usta te je..m splačino udbaška! Tvrd će vam zalogaj DF biti Mesiju, udavićete se od njega! MRŠ!

  13. Minjo pobratim komentariše

    Zašto vi na sledećoj skupštini ne predlozite izjašnjavanje o povjerenju vladi i završite posao. Ovako od gadosti i licemjerstva nemogu se čitati ovakvi tekstovi i slušati lider partija.
    Podignete ili ne podignete ruku i završite posao budeš mangup do kraja, a ne baba alapaca !!!
    Imate valjda petlje toliko.

    1. Kontra revolucija komentariše

      Zato što još biracki spiskovi nisu sredjeni i DPS bi mogao ponovo prevarim da dodje do vlasti a onda ce biti „revanšizma“ , sigurno !.

  14. Mr. Bean komentariše

    Borba.me je postala najvece smece…i to ono sto se ne moze reciklirati…

    1. Lud zbunjen normalan komentariše

      Da je smece bio bi cenzurisan tvoj komentar gospodine, kao na in4s. Zato opusteno, kao da vozis bicikl.

  15. Realista komentariše

    Kad ćete više da shvatite da ste izigrani. Karaj. DF je mrtav.

  16. Level komentariše

    To je taj prepošteni Zdravko 😄

  17. Rade komentariše

    Vjerovao sam da ce Krivokapic biti bolji i da ce Srbima u CG biti pravednije a sad posle ovih kadrova ura i dps i montenegrina na funkcijama vise ne mislim. Razocaran sam

  18. LeaA85 komentariše

    Kakav raskol u DF-u. Pljuju onog zbog kojeg su pobijedili. Ja kao luda srpkinja niakd ne bih glasala z Df na celu sa Mandicem, Knezevicem ili Medojevicem. Nikad. Bogu hvala i mitropolitu sto je poslao Zdravka.To sto samo pljuju po vladi koja radi nedelju dana je dokaz koliko su im vazne fotelje. Na kraju ne moze se sve rijesiti za nedelju dana i otpustiti svi. Na sta bi to licilo. Misljenja sam da kvalitetan kadar treba zadrzati. Nebojsa Medojevic je pljunuo na nas kada je glasao nezavisnu CG. Naravno da je trebalo doci do zaduzenja koje ce drzava vratiti. I to tajno. Jer bi doslo do sabotaze.

    1. Lud zbunjen normalan komentariše

      Kako se zove covjek koji danas jedno obeca a uradi suprotno tome, ili jedno kaze danas a sjutra skroz drugo? Navikli smo da je sinonim za takvog covjeka Milo👌. Na zalost svih prevarenih dosao je sultan posle sultana, ili Zdravko posle Mila… Od pune podrske ovom na izgled finom covjeku, vecina nas je samo ostala razocarana. Igre iza kulisa govore vise od rijeci, ko oce da vidi, a ko i dalje vjeruje prevrtljivim ljuduma srecno mu bilo😀

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.