Demokrate: Premijer Krivokapić na funkcijama favorizuje URU, to ne odgovara političkoj realnosti!

14

Evidentno je da Vlada Crne Gore prilikom sprovođenja kadrovske politike ne uspijeva da obezbijedi ravnotežu unutar vladajuće većine, odnosno ravnomjernu zastupljenost sve tri koalicije na pozicijama ministara i državnih sekretara, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na imenovanja Zorana Miljanića i Rada Miloševića na pozicije državnih seketara.

„Imajući u vidu da se nakon zvaničnog imenovanja gospode Zorana Miljanića i Rada Miloševića, inače funkcionera koalicije „Crno na bijelo“, na pozicije državnih sekretara, odustalo od principa depolitizacije tih funkcija, očekujemo srazmjerno postupanje i kada su u pitanju druge pobjedničke koalicije“, kazali su iz ovog političkog subjekta.

Oni su kazali da nemaju ništa protiv imenovanih kadrova, ali da sa zabrinutošću posmatraju „dodjeljivanje ekskuziviteta i favorizovanja funkcionera jedne koalicije u odnosu na druge“.

„To nije princip koji odgovara političkoj realnosti, niti se oslanja na izraženu volju građana, a uz to je veoma udaljen od potrebe za pravičnim postupanjem i obezbijeđivanjem jednakosti u pravima i obavezama svih pobjedničkih koalicija“, kaže se u saopštenju.

Oni su saopštili da koalicija „Mir je naša nacija“ nema niti jednog predstavnika u Vladi Crne Gore na pozicijama ministara ili državnih sekretara, što kako kažu ukoliko tako ostane, dovodi do neprimjerene političke diskriminacije.

„Očekujemo od Vlade da obezbijedi ravnotežu zastupljenosti pobjedničkih koalicija. Želimo da istaknemo da smo kao partija ponosni na izraženu kooperativnost, strpljenje i posvećenost promjenama u toku pregovaračkog procesa, što uvjereni smo, cijene građani, ako se već takvo političko držanje ne vrjednuje od strane izvršne vlasti“ navode u saopštenju.

Oni su odsjetili i da Demokratska Crna Gora raspolaže sa ogromnim kadrovskim potencijalom dokazanih stručnjaka i profesionalaca „koji su spremni da posvećeno i odgovorno služe građanima i interesima Crne Gore“.

14 Comments
  1. Rade komentariše

    Sve govori da je Krivokapic montenegrin

  2. Helm komentariše

    Od koalicije „Mir je naša nacija“ i „Za budućnost Crne Gore“, narod očekuje da mnogo ne talasate, ne sabotirate i pokažete voljnu saradnju sa novom Vladom koja je prva demokratska Vlada u istoriji Crne Gore.

    Od URA i koalicije „Crno na bjelo“, narod ne očekuje velike žrtve, zato što svojim djelima pokazuju da se radi o interesnoj grupaciji, koja je sklona ucjeni i od koje zavisi skupštinska većina i zato je mudro da ih pustite da pokažu svoje pravo lice i „glad“ za funkcijama i privilegijama koje će narod znati da ocjeni na sledećim parlamentarnim izborima. U suprotnom, nema razlike između vas i koalicije „Crno na bjelo“.

    1. Q komentariše

      Pozitivni ,ne talasaj ti preku…ste vise u svojim lazima ,dosta je bilo!

    2. Bole komentariše

      Bolje da se ne javljaj nego da lupas gluposti. Dvije koalicije od 37 poslanika treba da cute i slusaju. A partija sa tri poslanika treba da vedri i oblaci i udomljuje svoje foteljase. A pri tom ovih 37 preko medija treba optuzivati da su oni foteljasi. No obzirom da si samo obican bot ne ocekuje se da se sluzis logikom.

    3. Kontra revolucija komentariše

      Hajl Helm, koja si ti DPS/URAška botina !.
      Ti si onaj tipicni glasac/preletac koji je za sve moguce partije glasao samo još nikada za onu pravu !.
      Bas srece nemaš!.
      Probaj iduci put sa nekim ultranacionalistima mozda ti oni pašu, neopredeljeni !.

      1. bajo. komentariše

        Karaju vas uraši, ta glasali ste za njih, u red i duvajte drilasima

  3. Pravda komentariše

    Drage Demokrate, mili moji, njezni pacici tek ste se sad ispilili? Pa odma vas veliki ruzni svijet nagrdio? A kad ste ukrali program, clanove i ideju SNPu tad ste bili bistrice politicke. Ni SNP iz kojeg ste postali nije apsolutno ukljucen, a kao partija im niste ni do koljena. SNP je sve ovo pricao, ukazivao, na mnogo kulturniji nacin od DF ali su ljudi apsolutno konstruktivno radili. Vi ste cutali a sad kad vidite da vam se Aleksa obezbijedio i profinio, odnio vrag salu? Koje to imate vi kadrove? SNP ima kadrove, a sto se vas tice vise hrabrosti imaju Krsto Radovic i Mijomir Pejovic od cijelog vam vrha stranke, nastavite da budete bez misljenja, to vam odlicno ide

  4. Q komentariše

    „Referendum i tacka“ su cutali ko ku..ve planirajuci da ce usicariti i oni na stetu DF-a koji je totalno izigran sad vide da su i oni zrtve pa se bune.

  5. Felix komentariše

    To je Df kriv opet, mada ne znam da objasnim ali jes jes !

    1. CG komentariše

      Dobra😀

  6. Krko komentariše

    Demokrate…sacekajte ankete…ako pokazu pad DPSa na oko 25%…odmah sa DFom idite u obaranje ovakve Vlade.Ovo nikom ne treba.

  7. Jovan Markus komentariše

    Ne znam da li smo bas ovoliko morali da im se naguz.mo???

    1. bajo. komentariše

      Dobro ste se naguz.li , sasvim ok, poradite na duvanju nižerangiranim službenicima i oni bi da im obalavite đoka 😉

  8. Boka di cataro komentariše

    Ne lupetajte, još ste niste kvalifikovali za NATO. POLAKOTE.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.