Svi poslanički klubovi traže od Krivokapića da dostavi dokumentaciju o emitovanju obveznica

13

Svi poslanički klubovi zatražili su od premijera Zdravka Krivokapića da im dostavi odluku o emitovanju obveznica kojima se Crna Gora zadužila dodatnih 750 miliona eura.

Tu informaciju je na Twitter-u objavio poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević, koji je naveo da su to tražili u cilju jačanja kontrolne uloge Skupštine.

U dokumentu koji je Konjević podijelo na Twitter-u, piše da poslanici traže da im Krivokapić dostavi odluku/zakljuučak o emitovanju obveznica, ali i sav propratni materijal koji je Vlada razmatrala prilikom donošenja ove odluke.

“Ukoliko ste u mogućnosti, molimo Vas da nam tražene materijale dostavite do utroka 15. decembra”, navodi se u dokumentu.

Pored Konjevića, zahtjev su potpisali Danijel Živković (DPS), Slaven Radunović (DF), Boris Bogdanović (Demokrate), Branko Radulović (PzP), Dragan Ivanović (SNP), Miloš Konatar (URA), Ivan Brajović (SD), i Ervin Ibrahimović (BS).

Šef poslaničkog kluba PzP-a Branko Radulović saopštio je da javnost i Skupština nisu konsultovani, a što je bila obaveza, niti informisani o ovom aranžmanu.

“Ne zna se ko je donio prospekt, ko je sačinio predlog ugovora, ko je bio pravni savjetnik i konsultant, koji su bili zaključci Vlade na osnovu kojih su prenijeta ovlašćenja, ko je potpisnik ugovora. Očito da je ovaj proces protivzakonit i da nema legitimitet”, saopštio je Radulović.

Kako je dodao, svi članovi Kolegijuma su se saglasili sa zahtjevom PzP u vezi održavanja hitne sjednice Skupštine, te će danas biti sačinjen zahtjev iza koga će stati svi šefovi poslaničkih klubova, da se do 15. decembra dostavi sva dokumentacija.

“Takođe smatramo da je i po drugim osnovama trebalo izvršiti novi rebalans budžeta zbog značajnog pada prihoda i značajnog rasta rashoda u odnosu na prethodni rebalans. Na taj način bi imali potpuni uvid u trenutno finansijsko stanje i mnogo racionalnije bi se zaduživali tokom sledeće godine, a ne na ovakav način, “išli grlom u jagode”. Da li namjerno ili nenamjerno, uskoro ćemo saznati, ali sigurno je neznaveno i protiv je stvarnih interesa Crne Gore”, rekao je on.

13 Comments
  1. Ivi komentariše

    Ona iz ambasade čestitala, mora da se namuzicila dobro. Gadni jedni lopovi odvratni, pogledaj ovu kriminalku iz duboke države.Pi lopovi, traži Skupštinu treba naša DJECA da za nju ili njene otplaćuju kredite. Preko ovoga lopova da nam ogule čapru. Javna je tajna da se mite da bi slali dobre komentare i da se ugradjuju u poslove.

    1. Dragan komentariše

      Zdravko pod hitno da se izvini Vučiću i da ga moli da pošalje Sinišu Malog da za dve nedelje sredi finansije Crne Gore, inače će vas o jadu zabaviti ova deca što su se zaigrala milionima.

  2. Boka di cataro komentariše

    Ha ha ovi prifi poslanici bi da brane CG od Zdravka.

  3. Lud zbunjen normalan komentariše

    Dobar zet mu ovaj😃! To li je taj novi mag za ekonomiju, expert nad expertima🤣.

  4. Dr.Kobilic komentariše

    Jesu dosadni ovi klubovi. Sta ima veze i da su ta dva eksperta nesto i zavrnuli na tom aranzmanu. Mladi ljudi. Zivot pred njima. Treba im.

    1. Lud zbunjen normalan komentariše

      Pustite ljude da se razmasu malo. Tek prvi udarac napravise i vi graju digoste… Nije korektno to ni malo. Najtezi je prvi milion da se napravi, ljudima se ukazala prilika i vi odma kucice im postavljate. Mangupi, mangupi… Vi prekaljeni a oni naivni nasjeli🤣

      1. Markes komentariše

        Bitno je da gospodin Zdravko Krivokapic ima sve referencije i konce. ako se i promakne koja greska, ljudi se moraju uciti na njima. Naucen se niko nije rodio. Ako se ustanovi namjerna greska, kaplar ce mu napisati zuti karton. Bitno je da se budno prati pocetak. Evo nije daleko 15 decembar pa ce se ustanoviti postoji osnovana sumnja da bi se ukljucio Katnic, ukoliko i on ne podnese tu ostavku.

    2. Ivi komentariše

      Ha ha ha….

  5. Lud zbunjen normalan komentariše

    … Radili smo tajno, ali organizovano i uz pomoć međunarodnih stručnjaka koji su radili dobrovoljno i besplatno“, rekao je Krivokapić.

    Ja bih gospodina za kralja, samo da nam ih zbog ove izjave Katnic ne pohapsi🤣. Ovo je priznato djelo, ne mora biti muke oko montaze🤣

    1. Anakin komentariše

      Da se objavila vijest o prodaji obveznica u javnosti i da se digla halabuka bile bi prodane po mnogo gorim uslovima, to svako ko ima gram mozga zna. Tako da cestitke ministru za odlicno obavljen posao!

  6. Ivi komentariše

    Zato ti grama u tintari nemaš, još lažinja kako je CBCG blokirala MMF, i to ćeš da piručkiš mentolu.

  7. Helm komentariše

    Nova Vlada ako može da se ponovo zaduži neka se zadužii za dodatnih 4 (četiri) milijarde € i pozajmljeni novac uloži u infrastrukturne projekte i ekonomski razvoj Crne Gore!

    Nije problem da se država zaduži ako na pametan način uloži novac koji se bez problema može da servisira.

    Problem je kad na vlast imate lopove, kriminalce,izdajnike i ucjenjene ljude, koji ne misle na budućnost države i naroda već
    se vode samo za ličnim interesom i zaduže državu sa 4 (četiri) milijarde €, i pokradu veći dio tog novca, a „mrvice“ podjele glomaznom državnom aparatu u kojem su većinom zaposleni njihovi partijski članovi koji im obezbeđuju nastavak vladavine i pljačku države i naroda.

  8. Rile komentariše

    Medojević je bio na RTV Nikšić, na seljački VINK, bio je glavni, odmah posle njega Dulje, obojica o zaduženju, nas dva brata oba ratujemo…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.