Marković: Nova Vlada se zadužuje, a nema program finansijske konsolidacije

4

Nakon što je nova Vlada donijela odluku da se zaduži još 750 miliona eura da nadoknadi manjak u državnoj kasi za iduću godinu, zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) i doskorašnji premijer Duško Marković, kazao je da je ta operacija obavljena zahvaljujući povjerenju stranih kreditora i investitora u Crnu Goru kao pouzdanu ekonomsku i investicionu destinaciju, te da je to rezultat prethodne Vlade i kredibilitet stečen za četiri godine njenog mandata.

Marković je istakao kako pritom ne želi da govori „da niti je dobar primjer niti poželjan model – da se zadužujete, a da nemate program finansijske konsolidacije“.

„Sjećate li se kakvoj satanizaciji je bila izložena DPS i Vlada koju sam predvodio u prethodne četiri godine – zbog navodnog nekontrolisanog zaduživanja na štetu države i građana. Radili su to predstavnici nove vlasti u izbornoj kampanji, u mjesecima nakon parlamentarnih izbora i prilikom izbora nove Vlade“, saopštio je Marković.

Ocjene su, kako je kazao, bile teške i netačne – da je Crna Gora „spržena zemlja“ i zemlja uništene ekonomije.

„A samo nakon nekoliko dana funkcionisanja nove Vlade, preko Twittera (gle transparentnosti), obaviješteni smo o skoro milijardu eura novog zaduživanja, i da je tim činom Crna Gora dobila ekonomsku perspektivu. Ponavljam: novoj Vladi 750 miliona dodatnog duga – jednako je ekonomska perspektiva“, naveo je Marković.

Bilo bi, smatra on, korektno da ministar finansija Milojko Spajić i Zdravko Krivokapić upute izvinjenje „za populizam, netačne i teške kvalifikacije“ koje su saopštavali ovim povodom.

4 Comments
  1. Tolosi komentariše

    Npva vlada se mora zaduzivati zbog vas, barabo.

  2. Rodrigo komentariše

    Ko si Ti bre?,bjeszi tamo šonjo da Ti nisam sad iz ovih stopa zvao Trampa da te ćušneeee hahahaha Seronjo Mojkovacki jedi govna

  3. Dragan komentariše

    To što se zadužuje je zasluga vas tj DPS a. Da niste krali nebi imalo potrebe za zaduživanjem. Kolko ste garancija platili a nema odgovornih. Lustraciji će popuniti budžet. Treba da se zastidite ako možete.

  4. Ksilofon komentariše

    DF i DPS potpuno ista saopštenja izdaju.

    Možda da dajete zajednički izjave, da se ne muče novinari.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.