Lekić: Ne isključujem mogućnost da DPS napravi zaokret u politici i da se približi Rusiji

3

Lider Demosa i bivši diplomata Miodrag Lekić tvrdi da sada ne treba isključiti mogućnost da DPS učini novi zaokret na međunarodnom planu i napravi povratak već potvrđenoj bliskoj saradnji prema Rusiji “koja je do nedavno bila predmet brutalnih, skoro histeričnih napada kontrolisanih medijskih izvođača, sličnih ovom mračnom napadu na američku ambasadorku”.

Lekić je ocijenio da “posljednji, teški i ne baš slučajni medijski incident na RTCG izražava završnu fazu agonije Đukanovićeve televizije”, kazavši i da je “nedavno povodom jubileja Javnog servisa predsjednik DPS poslao ushićeni pozdrav, farsično javljajući da je ta paramedijska kuća dostigla vrhunac profesionalizma, neki oblik svog zvjezdanog trenutka”.

Lekić je podsjetio da su ranije “medijski dežurni izvođači radova Đukanovićevih službi”, prema potrebama napadali i šefove Delegacije EU u Crnoj Gori Mitju Drobniča i Aiva Orava.

Rekao je da je DPS prethodno, “uz pomoć koalicionih satelita na nezakonit način preuzeo potpunu kontrolu nad RTCG poznatom operacijom nezakonitih radnji u Skupštini, čiji akteri sada treba da odgovaraju pravno i politički”. Istakao je da nova vlast ima dužnost, obavezu i mandat pred građanima da prekine agoniju “u tom paramedijskom punktu vlasti”, pokrećući njegovu zakonitu transformaciju u istinski profesionalni medij, bez političko-partijskih šefova van kuće.

3 Comments
  1. Ivi komentariše

    Greote….

  2. t-rex komentariše

    Prolupao covjek.

  3. Komšija komentariše

    Sve je moguće u CG

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.