Potpredsjednica parlamenta Bošnjak ili Jelušić

3

Do sredine decembra trebalo bi da se izaberu potpredsjednici Skupštine i konstituišu odbori, a načelna podjela među poslaničkim klubovima vladajuće koalicije uglavnom je završena, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

Konstituisanje parlamenta traje skoro tri mjeseca jer je Poslanički klub Pokreta za promjene tražio da se to odloži do formiranja Vlade.

Sporna su i dalje potpredsjednička mjesta Skupštine jer su važećim Poslovnikom predviđena tri, a za sada vladajuća koalicija i opozicija očekuju pet. Ono što je novina u odnosu na prethodne pregovore je da je šef kluba Pokreta za promjene Branko Radulović odustao od te pozicije, ali da ta partija i dalje traži potpredsjedničko mjesto, ali ovaj put za poslanicu Branku Bošnjak.

GP URA je predložila Boženu Jelušić, Demokratski front Strahinju Bulajića, a juče je Bošnjačka stranka tražila mjesto za predstavnika manjina. Jedno mjesto treba da pripadne i najjačoj opozicionoj partiji – DPS.

3 Comments
  1. Dejan komentariše

    Ajd’ pa gledajte da stavite za podpredsednicu ovu post-komunjarsku vesticu, pa da zavrsimo svaku pricu o „promjenama“.

  2. Kontra revolucija komentariše

    Znaci i Ustašica dobija svoju fotelju !.
    A baš se URA uhljebila !.
    Vlada ucenjivaca, to nece dugo trajati !.
    Spremte se polako za ulice !.
    Ispale zalosne promene, baš zalosno i nevidjeno !.
    Mozda bude srece pa drugi val politickog virusa druge familije ne traje 30 godina nego 20 godina ?.

  3. tako stoje stvari komentariše

    Mašala, mašala….neće URA imat kadrova koliko im pripada funkcija. Šta će ljudi, drugi se otimali za funkcije, a oni ni krivi ni dužni moraju na položaje, viša sila, sve u interesu naroda i “ male “ 🙂

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.