Narod traži pravdu: Ako ne ponište sramnu odluku o protjerivanju ambasadora Srbije, nova Vlada će podržati politiku DPS-a!

26

Nova Vlada Crne Gore, tačnije ministarstvo spoljnih poslova, već u prvoj nedelji svog rada moraće da donese odluku da li će povući odluku svojih prethodnika da ambasadora Srbije u Podgorici Vladimira Božovića proglase personom non grata i uskrate mu gostoprimstvo.

Ukoliko ne povuku takvu sramnu odluku, nova Vlada će poslati lošu poruku javnosti i EU, i to će onda biti nastavak politike DPS-a.

Jer, ne zaboravimo, i komesar za proširenje Oliver Varhelji je poručio indirektno da odluku o protjerivanju ambasadora Božovića treba povući.

U suprotnom, ako ne ponište ovu odluku bivšeg režima, nova Vlada i premijer Zdravko Krivokapić bi praktično pogazili svoje težnje izražene posle sramnog poteza odlazećeg režima – da će raditi na ozdravljenju odnosa sa Beogradom.

I parlamentarna većina očekuje da će se Božović uskoro, posle kratkog izgnanstva zbog izjave da je „Podgorička skupština 1918. bila oslobođenje i slobodna volja crnogorskog naroda“, vratiti „kući“.

Ispravljanje jedne od poslednjih „očajničkih“ odluka vlasti Mila Đukanovića biće posao za novog ministra vanjskih poslova, politikologa Đorđa Radulovića, koji je radio u administraciji DPS-a, od februara ove godine na čelu Direkcije za EU, a sada će rukovoditi ministarstvom.

Pritisak na Podgoricu da povuče svoju odluku stigao je i iz Brisela. Komesar za proširenje Oliver Varhelji rekao da je Crna Gora treba da uradi isto što i Srbija, koja je najprije, kao recipročnu meru odlučila da protera ambasadora Tarzana Miloševića iz Beograda, ali je, radi dobrih odnosa, pružila ruku saradnje i ubrzo povukla ovaj potez.

26 Comments
  1. Ivi komentariše

    To ne odlučuje vlada ajvani nego predsednik države. On prima agreman. A Daka daje izjavu gore u policiji jer je optužen opasno. Tako da ekspertska vlada može da uživa.

    1. Kišobran komentariše

      Tačno tako, ambasador mora da preda akreditivno pismo presedniku države,a presednik ima pravo da ga odbije.Vlada nema nikakve veze sa tim. Presednik države je adresa, pa vi palite narod protiv Vlade koja se tu apsulutno ne pita! Ovo je sve lako provjeriti, danas su bar informacije svima dostupne.

      1. Kontra revolucija komentariše

        Dobice akreditivno pismo , zadnja pošta Spuz !.
        Samo da mu se ugradi poštansko sanduce na vrata celije !.
        Tamo ce biti ubuduce kancelarija vašeg predsjednika. .

      2. Goran komentariše

        Nemas pojma. Prima pismo ali nema moć da ga protera po zakonu. To radi ministarstvo i ambasadori su pod kapom minisarstva.

    2. Pravda komentariše

      Znaju oni dobro da ne zavisi od nove vlade, ali nastavljaju sa kritikama. A i ovo protjerivanje, je vjerovatno dogovor bivseg ambasadora i bivse vlade sa Vucicem.

    3. Црна_Гора komentariše

      Vaskrsla je Istorijska Njegoseva Crna Gora.

      Da je VJECNA.__Crna Gora Srpska Sparta.

    4. Trivko komentariše

      Ne mlataraj Ivi .

    5. Kiki komentariše

      Sta radi Drazen pavijan!Nidje veze. I treba procerati Milovog brata od tetke, i Vuckovu podguznu muvu.

    6. Goran komentariše

      Nije tačno. Predsednik drzave postavlja ambasadora a sve ostalo radi ministarstvo spoljnih poslova. Mada mozes ići i lokikom onaj ko je doneo odluku o opozivu ambasadora taj moze i da ga povuce. U ovom slucaju je to ministarstvo

  2. Tajci komentariše

    Koliko jos sramnih odluka treba biti ponisteno. Ova se realno moze ispraviti na mnogo nacina. Na kraju nece imati dalekosezne posleduce. Sta cemo sa onima koje se ticu finansija i koje su donesene a mi cemo to morati da placamo iz prazne kase. Sta cemo sa zaposlenjima dps skakavaca. A posebno sa npr ovim. https://mod.gov.me/vijesti/235655/Zavrsen-Osnovni-oficirski-kurs.html
    Ovo je sa zvanicnog sajta. Ovi dps nesrecnici ce da kreiraju odbrambeni sistem nase drzave narednih 30 godina ako ova nova vlast u roku odmah ne ponisti ovakvu sramotnu odluku.

  3. Zaviša komentariše

    Kakvih budala majko mila,ko da to zavisi od vlade

  4. Abvg komentariše

    Blago nama, ako nam je to sad najbitnije u životu boze nas nemalo. Ipak smo mi za kolektivno posmatranje. I dok normalan svet razmišlja gde ce da ljetuju mi pričamo o podgoričkoj skupštini i ambasadoru. Bas ne briga za datume i ambasador e

  5. Lange komentariše

    Opet borba krvometi.evo ona strujnić poslanica bs muslimanka jede govna za srebrenicu opet.prvo genocida nije biko drugo šta mi imamo sa tim.a kad će više i jedan srbin izaći da kaže šta je sve prethodilo srebrenici.50 popaljenih srpskih sela ,pobili su2 hiljade civila mahom djece i žena i beba.i to na najmonstruoznije načine.kidanjem ekstremiteta,vadjenjrm očiju zajedno sa bratijom mudžahedinima a da ne pominjem ubistvo srpskog svata u sarajevu.niko o tome ne priča a još strašnije što je neko htio da mi to zaboravimo.e oa nismo i nećemo nikad.tonšto je amerika i sotonska evropa htjela da srbi budu krivi za sve sigurno nije tako.i da ne zabiravimo ni jasenovac a bogami i ubistva 14 srpskih policajaca u krajini 91 posle čega je i počeo rat u hr.u bijelom polju su muslimani u sred grada podigli spomenik žrtava u štrpcima a nijedan stradali iz bijelog polja i nijedan bjelopoljac u tom navodnom zločinu nije učestvovao.čemu sve to.oreviše su nas jahali i zavadjali,a sve su nam uzeli.mi se svadjamo srbi crnogorci a muslimani i albanci sve živo uzeše.upamet se ljudi

  6. ja lično komentariše

    Ne palite narod,ne moze se vratiti Božović. A garantujem da ga je Vučko makao ker muse otrgao iz ruku sa crkvom…. sigiran sam u to

  7. E viva komentariše

    Božović je odlepršao u Srbiju i sretan mu daleki put.. Može doći u svoje Miločana, za bolje i nije jer je sada upotrebljen od Vučka, a nije za višestruku upotrebu..

  8. Mr. Bean komentariše

    Njega bas ova Vlada treba da protjera kako se Vucic ne bi mijesao u nas zivot!!!

  9. Goran komentariše

    Stvarno mnogo mracite vi ste gori nego ovi ovih 30 godina. Koji si ti novinar kada ne znas osnove diplomatije

  10. vaso komentariše

    Vratiti? Koji će vam racku?

  11. Kontra revolucija komentariše

    Sve bi vi proterali da mozete, sve u traktore, ološi ustasko montenegrinski !.
    Ni balije ni siptari vam nisu ravni !.
    Izrodi srbski !. Nek vam je na cast !.

    1. bajo. komentariše

      Eto vi ga vama, da valja nebi ga terali u drugu nezavisnu državu

  12. zeznuk te komentariše

    pa to ne zavisi od vlade ajvani

  13. Traktorist komentariše

    Otišo je a koljenicu poždero nije
    Vrati seee
    Vrati seee

  14. Gaga komentariše

    Daj bože da ova Vlada uradi za CG ono što je Vučić uradio za Srbiju. Treba otvoriti fabrike i dovesti investitore , uraditi normalne puteve, da se ovaj napaćeni narod zaposli. Vučić je Srbiju digao na noge posle lupeža Đilasa po krađi brata Milovog.

    1. Rajko komentariše

      CG je prozapadna država a srbija proturskosiptarska, u šta se ugledati jado, da si spomenuo neku od eu država, no ti pih.

  15. Admiral komentariše

    Jebo vam Bozovic Majku

    1. vasoje komentariše

      A vi njemu 😂😂😂

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.