Nove tenzije u najjačoj opozicionoj partiji: Duško Marković i njegova ekipa poslanika DPS-a nijesu došli da glasaju protiv nove Vlade u Skupštini!

15

Bivši premijer Duško Marković kao i još neki poslanici DPS-a nijesu glasali u petak kada se birala nova Vlada, što je jasan signal da postoje pukotine unutar sada najjače opozicione partije.

Protiv nove Vlade glasalo je 28 poslanika, a klub DPS-a broji 30 poslanika. Ako znamo da su protiv Vlade, što se može vidjeti na snimku, glasala po tri poslanika SD-a i Bošnjačke strane, jasno je da nekoliko poslanika, koji su do skoro bili ministri, na čelu sa Markovićem nije došlo u Skupštinu tog dana da glasa protiv Vlade.

Tačno je da su Marković i njegovi ministri koji su ostali u poslaničkim klupama DPS-a, najavili da neće učestvovati u radu Skupštine do izbora nove Vlade, ali to je samo demagoška priča za neupućene jer su zadržali poslaničke funkcije zbog obračuna na Kongresu koji slijedi.

Sve veći jaz unutar DPS-a, permanentnog tinjajućeg sukoba stare i mlađe garde, u susret Kongresu, lider partije Milo Đukanović pokušava da izbalansira izborom svima prihvatljivim rješanjima za sam vrh stranke.

Kako je Borba već pisala u vrhu partije bi na Kongresu mogao da se vrati Filip Vujanović, nekadašnji predsjednik Crne Gore.

Njemu bi mogla da bude ponuđena funkcija potpredsjednika DPS-a, kako bi bio kompromisno rješenje frakcija unutar partije.

Druga dva potpredsjednička mjest trebala bi da pripadnu mlađoj gardi, a za jednu od tih funkcija konkuriše Nikola Rakočević.

Kongres DPS-a odložen je za kraj januara zbog međupartijskih trzavica oko izbora novog rukovodstva.

Očito da je došlo do netrpeljivosti unutar same stranke nakon nagovještaja da bi vrh DPS-a morao da bude podmlađen, što stara garda ne prihvata olako.

Zato su problemi koji se nagomilavaju, da ne bi isplivali prije formiranja nove većine gurnuti pod tepih, na određeno vrijeme.

Kako je Borba već pisala nezadovoljni funkcioneri te partije koji ostanu bez funkcija, mogli bi da naprave poseban poslanički klub u Skupštini.

Kako saznajemo, većina funkcionera DPS-a je zadržala poslanički mandat do Kongresa, da bi vidjeli da li su u planovima za vrh stranke ili nijesu.

15 Comments
  1. Kontra revolucija komentariše

    Definitivno se raspadaju !.
    Ionako su bili samo pljackaška druzina !.

  2. Hermes komentariše

    Nema zdravog dijela DPS. Potpuno gašenje je jedina opcija.

  3. anonimni komentariše

    Duško je u najvecoj panici u DPS-u. Ako Milo ima neki dil sa Zapadom onda će on biti najveća žrtva.

  4. Lange komentariše

    Bog naredio i svi sveci strva im se neznalo i jednima i drugima i svima njihovima.pih

  5. Prof. ecc H. Novi komentariše

    Raspad DPS-a je neminovan, ali ne na nacin da se podvoji po starosnoj strukturi. Bio sam clan samo radi otcepljenja (Srbija mi taj uzitak nije priredila) i poznajem interesnu konstrukciju izvanredno. Milo previse voli svoj novac da bi ga delio sa clanstvom, a mladi su dezorijentisani. Droga jos nije, ali je prihod od duvana skoro presusio. Nova vlast treba samo da saceka potpuno urusavanje koncepta DPS-a: potkupi za izbore, a onda napuni dzepove. Ove maksime se nisu drzali za ove izbore jer su bili previse sigurni u kradju i pobjedu. Mene su racunali kao siguran glas, ali protiv crkve Srbin ne ide! Dritan je otkrovenje i samo Albanac moze rijec da odrzi. Mi Srbi smo devalvirali cojstvo.

    1. E viva komentariše

      A ti si jedna prekrižena nula. Od tebe neće imati koristi niko, pa ni crkva o kojoj pričaš…trčao si uz dps dok je bilo koristi, pred izbore nisi bio siguran gdje ćeš, pa si im obećao glas, a evo sada se zaklinješ u crkvu i Dritana, hahaha.. Bolje da se nisija oglašavao

      1. Manja komentariše

        A tebi je najbolje da se samounistis kao telefon tajnog agenta 007. Firmware(dps) ti je istekao, zastario, van funkcije, i nece izlaziti update vise. Gotovo, za smece si… sad kao sto rece gospodar, u sumu pa tamo evivaj splacino prodata.

  6. Goran komentariše

    Koga briga sto se desava u dps-u, nego od tih lupeza da se vrate pare koje su opljackali, pa onda neka prave kongrese i zdrava krila i poslanicke klubove i sto god oce.

  7. Virus komentariše

    Samo 1 nije glasao, kakva budalaština od teksta. Skupština ima 71. poslanika.

    1. Kišobran komentariše

      Ti si prijatelju malo više neobavješten. Skupština CG ima 81 poslanika.

    2. pravi put komentariše

      Vjerovatno imas neki VIRUS

  8. Gaga komentariše

    Filip jedino ako je poludio može da prihvati takvu ponudu. On je pošten covjek i ne bi trebao više da se miješa sa tom bagrom. Ko se u trice miješa i krmad ga jedu. Ne Filipe da crni nijesi.

  9. Sunja komentariše

    Je li i Gvozdenović član Duskove ekipe? Nije ni on bio da glasa…

  10. pravi put komentariše

    Ne, on je CLAN mafijaske ekipe.

  11. Mile komentariše

    Milo je pustio stare kolege iz DPS-a niz vodu. Mladi će da preuzmu i budu crnogorski SPS, a stari u Spuž. Nagrada za prodaju drugova Milu je sloboda i pravo da zadrži poharano

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.