Istoričar Dejan Ristić: Laž je da je Srbija aneksirala Crnu Goru, narodni poslanici su donijeli odluku o ujedinjenju

8

Istoričar Dejan Ristić naglasio je da je istorija egzaktna nauka koja ne trpi falsifikovanje i proizvoljno tumačenje Mila Đukanovića. Kako je rekao, teza o aneksiji Crne Gore od strane Srbije na Podgoričkoj skupštini višestruko ne odgovara istorijskim činjenicama.

– Odluku o tome da se Crna Gora priključi zajedničkoj južnoslovenskoj državi nisu doneli organi Kraljevine Srbije. U tom slučaju bi se sa pravom moglo govoriti o aneksiji. Tu odluku su doneli poslanici Podgoričke skupštine – podvukao je Ristić.

8 Comments
  1. Kontra revolucija komentariše

    Zna to i Djukanovic ali za njegovu bivšu diktatorsku vlast je ta istina bila nepotrebna !.
    Njegova vlast je izgradjena na nacionalnoj lazi, zato se sada ruši kao kuca od karata !.
    Prevrtljivi ljigavac i znojavac je kao svaki diktator igrao na karti laznog nacionalizma !.
    Pravio novu naciju i drzavu a nije uracunao u plan onaj srbski inat !.

  2. Ivi komentariše

    Nebitno, passe, kolektivno pamćenje ne može da se potre. Tu nema nikakve bojazni.

  3. Q komentariše

    Znate sto je istina?Istina je da su nacional sovinisti iz DPS-a sa svojim satelitima odredili sebi mjesecna primanja od 1000 do 5000 € dok je obicnom narodu po njima dosta 300 € koje se ne pomicu od njihovog proglasenja nezavisnosti.Istina je da firme imaju ogromne bordove direktora sastavljene od zasluznih DrPS-ovaca uglavnom iz Podgorice koji primaju oko 1500 € mjesecno samo zato sto postoje a ne sluze nicemu ( Institut S.Milosevic ima preko 90 clanova borda direktora uglavnom djece funkcionera DPS-a iz Podgorice) dok radnici imaju najnize plate u Cg i moraju da ih jos sudski potrazuju dok tu zaradjuju advokati jer imamo idiotski pravni sistem gdje se jedna te ista presuda svake godine ponovo potvrdjuje.Istina je da sve ove istoriske gluposti sluze samo za bijesne pse koji za sendvic laju i reze dok karavani prolaze.Istina je da je Cg dotakla dno .

    1. Dejan komentariše

      Jako mi je zao sto ne mogu na ovo da ti dam minus i sto se to ne djesava dje god drugde, no odje pred nase oci. Cudili bi se tudjoj gluposti, a ovako samo da placemo sto smo sebi dozvolili.

  4. E viva komentariše

    Odluku su donijeli nesoji poput tebe, džukelo jedna. Takvi kao ti što bi prodali majku svoju, kao što ste prodavali i turčili se 500 godina.. Ali zapamti splačina, NIKADA VIŠE, NIKADA DOK IMA I JEDNOG CRNOGORCA I CRNOGORKE.. Možete samo sanjati i pričati laži kao o kosovskom boju..

    1. Kontra revolucija komentariše

      Koji si ti debil !.
      A tvoj nik daje putokaz o kakvom Crnogorcu ti pricaš ?.
      Ima li goreg Crnogorca od evivaša ?.
      Sakri se u šumu i ne cmizdri ko neka italijanska pede*cina !.

      1. E viva komentariše

        Sve je bolje neko prodati svoju domovinu, porodicu, porijeklo.. Ali tebi to ne znači ništa, jer si ti i tvoji kroz istoriju prodao sve to.. Fukara ostaje fukara.. Kako kažu, kada pametan začuti, fukara progovori, a to si ti.. Možeš samo lajati ali znaj da je Crna Gora vječna. Nikada neće biti srpska pokrajina niti neka izborna jedinica u Srbiji.. I operi zube, zaudaraš na brlju

  5. Mapko komentariše

    Ustasu, propao vam je usraski projekat, da ste vi ustasi vecinski narod, kao sto tvrdite, ne bi ste vi tri decenije sa Albancima i Bosnjacima bili u koaliciju, nego bi ste nametnuli vasu fasisticku nacisticku drljevicevu CG bez ikakvog otpora, ali vi em niste vecina, no ste sustinski ekstra manjina, nema vas ni 10%. Da vas je bilo vise bez ikakvog problema bi ste pobedili na izborima, a posto vas nema ni 10%, realno ste oplackali izborni proces, pa preko mafijaskog sistema vestacki ste dobili 30% i kusur glasova, a to je dokaz da nikada niste bili vecinski narod, a sledece godine na popisu i posle rast procenat Srba na 40%-50%, jednom zauvek cemo vas istrebiti a to znaci, zabrana zakonski ustaski DPS i zabrana ustasijade, pa cete imati izbor ili pravac ustasku domovinu HR ili Spuz. Jednom smo vas oterali, ovaj put cemo jednom zauvek zavrsiti posao olosu usraski. Jedino gde vas ima to je na portalima kao paraziti a uzivo ste kao misevi, u rupama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.