Bošnjak: Bojim se da ova Vlada neće zadovoljiti narodnu pravdu i pohapsiti tajkune i lopove

1

Poslanica Demokratskog fronta (DF) Branka Bošnjak kazala je “Vijestima” da su preispitivanje tridesetogodišnje prošlosti i jasan, oštar i radikalan otklon prema odlazećem režimu, ključne stvari na kojima treba da počiva ekonomska, socijalna i moralna obnova i budućnost Crne Gore.

“Treba nam zdrav temelj kako bismo ubrzano hitali ka Evropskoj uniji. Osvete nema, ali preispitivanje učinjenog u prošlosti je neophodno. To se mora sprovesti kroz nezavisne institucije sistema, prije svega specijalno policijsko odjeljenje za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i kroz profesionalne pravosudne organe”, kazala je Bošnjak.

Ona je naglasila da zakonski okvir mora biti unaprijeđen kroz Zakon o lustraciji, Zakon o utvrđivanju porijekla imovine, Zakon o tužilaštvu, da treba formirati Fond koji će se puniti konfiskacijom nelegalno stečenog i preispitati i raskinuti svi ugovori koji su sklopljeni na nezakonit način i protiv interesa države, “a mnogo ih je od KAP-a, Željezare, Limenke, Rudnika uglja, EPCG, auto-puta, pa do Možure”.

“Nažalost, ekspoze vrvi od opštih mjesta i ništa od ovoga nemate u ekspozeu, osim stidljive najave nekih zakonskih rešenja. Ali to nažalost ne iznenađuje, jer nikad od mandatara nijeste čuli niti jednu kritiku na račun (Mila) Đukanovića i prve familije, a njegov miljenik i budući zamjenik Dritan Abazović čak amnestira Đukanovića jer je donio nezavisnost i javno kaže da on nije prioritet, do skandalozne izjave mandatarovog “mentora” Dake Davidovića gdje on zna da Đukanović ništa nije potpisivao…”, kazala je Bošnjak.

Ona je kazala da, iako ga je ranije pominjao, Krivokapić u ekspozeu nije pomenuo USKOK, “kao što ništa nema od otvaranja tajnih dosijea”: “Ispašće “ko je krao krao je, može biti miran, a ko nije, niko mu nije kriv što se nije snašao”.

Plaši me da će ovo biti u osnovi Vlada kontinuiteta jer pravda neće biti zadovoljena, a ovaj narod je željan pravde”.

1 Comment
  1. Savo komentariše

    A Branka objasni nam šta onda znači borba protiv korupcije i organizovanog kriminala u ekspozeu vlade, vjerovatno po tebe to važi za korupciju i organizovani kriminal u budućnosti. Ne lupaj Branka, na svaki ćošak je korupcija i kriminal, svak normalan to vidi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.