Krivokapić dostavio ekspoze: Borbu protiv tajkuna i pljačkaške privatizacije ne pominju u programu nove Vlade!

29

Mandatar Zdravko Krivokapić dostavio je danas Skupštini Predlog programa nove Vlade, koji će predstaviti na sjednici parlamenta koja počinje u srijedu.

„Naša nova vlada, prije nego što je i počela, dobila je niz atributa: ekspertska, reformska i tome slično, all ipak njena osnovna težnja je da bude vlada svih, odnosno vlada naroda, jer nam je građanin na prvom mjestu i želimo da služimo našim građanima, domaćinski i odgovorno – za prosperitet našeg drustva u cjelini“, poručio je Krivokapić u ekspozeu koji ima 51 stranu.

Krivokapić je kazao da se stanje koje zatiču može s pravom nazvati svojevrsnim državnim udarom.

„Situacija u javnim finansijama je ozbiijna, administrativni aparat preglomazan i neefikasan, epidemiološka situacija izazvana virusom COVID-19 je izvan kontrole, zdravstveni sistem je nadomak kolapsa, dok je medicinsko osoblje na ivici izdržljivosti, regularnost obrazovnog procesa je pod znakom pitanja, nezaposlenost svakim danom raste usijed snažne ekonomske recesije, a građani su odavno izgubili povjerenje u institucije“, naveo je Krivokapić.

Dodaje da je kriza velika.

„Odlazeća vlast je primijenila i sprovodi scenario spržene zemlje kako bi nam dodatno otežala posao, ali to nas nije pokolebalo i svjesni smo da se postojeća kriza može prevazići isključivo reformama, poštenim i domaćinskim upravljanjem, znanjem i permanentnim radom na jačanju ekonomije i unapređivanju vladavine prava“, ocijenio je Krivokapić.

On je u ekspozeu istakao prioritete nove vlade među kojim su borba protiv korupcije i kriminala, pravda i ravnopravnost, dobrosusjedski odnosi sa zemljama okruženja, obezbjeđenje fer uslova na izborima, smanjenje troškova u oblasti javne potrošnje, kao i stvaranje povjerenja javnosti i potpunu transparentnost rada državne administracije.

Među prioritetima su podsticanje prerađivačke industrije, proizvodnje hrane, IT sektora, turizma i svih akcija ekonomskog razvoja „onog koji je održiv i inkluzivan, baziran na inovacijama i znanju“.

„Usmjeravanje kapitalnih investicija u strateške prioritete Crne Gore – prije svega u energetsku i saobraćajnu infrastrukturu. Unapređenje korporativnog upravljanja u državnim preduzećima i njihovu depolitizaciju, promovisanje humane dualne ekonomije, oslonjene na porodična gazdinstva u sektorima poput poljoprivrede, mini industrije, drvoprerade, turizma“, navodi se u ekspozeu.

Među prioritetima su mjere ekonomskog oporavka i podrške oporavku privrede nakon pandemije koronavirusa, zdrava životna sredina, dostupnost informacija i osuda svih zloupotreba pred sudom javnosti, slobodu govora i zaštita ličnog dostojanstva, eliminisanje svih oblika diskriminacije, sloboda vjeroispovijesti i sloboda medija, saradnju sa civilnim društvom, dosljedno sprovođenje reformi u cilju demokratizacije odbrambenog sistema sa posebnim fokusom na depolitizaciju, vraćanje ugleda i integriteta institucijama sistema nacionalne bezbjednosti…

„Zdravstvo posvećeno pacijentu i usmjereno na borbu sa svim zdravstvenim izazovima, mjere socijalne zaštite i zaštitu ranjivih, obrazovanje fokusirano na kreativnost i prepoznavanje talenata, kultura koja se zasniva na njegovanju tradicije“, navodi se u ekspozeu.

Krivokapić je poručio da je opredjeljenje nove vlade da predano i odgovorno pristupi brojnim izazovima i problemima, ne sa ciljem da vlada, nego da služimo i unapređuje.

„Zato smjenjivost smatramo prilikom za bolji izbor. Trudićemo se da uvijek vidimo ono što je najbolje, da djelujemo dobronamjerno, da bi rezultal doveo do rješenja koja će svima nama na najboiji način obezbijediti prosperitet, vidijiv napredak i kvalitet života na nivou evropskih standarda“, kazao je Krivokapić.

29 Comments
  1. Anakin komentariše

    „On je u ekspozeu istakao prioritete nove vlade među kojim su borba protiv korupcije i kriminala“ – Opet obmanjujes Drazene Zivkovicu? Nek ti je na cast, no ju nemas.

    1. Aleksandar komentariše

      Najbolje da nobi mandatar bude Borba a predsednik onaj strucnjak od Vucica

  2. Ksilofon komentariše

    Kakvi ste vi lazovi pa to je strasno…

    Eto ga kao drugi prioritet, odmah posle pravde i ravnopravnosti za sve gradjane.

    „Bespostedna borba protiv korupcije i kriminala“

    https://zakoni.skupstina.me/zakoni/web/dokumenta/zakoni-i-drugi-akti/22/2386-13978-00-33-20-1-1.pdf

  3. Ode vam Dps komentariše

    Borba…

    1. Pajo komentariše

      Opozicija je vise kritikovala Krivokapica za tri mjeseca, nego Djukanovica za 30 godina.

  4. Reper komentariše

    Sjaši kurta da uzjaše murta,a vidji nam novog premijera kap ga ubila da ga ne ubije,dje Ti se cerka nalazi sa švalerom,pardon zetom

    1. pravi put komentariše

      Pa nije kulturno dirati familiju PREMIJERA, svako ima pravo na privatnost.

  5. Mr. Bean komentariše

    Takodje ne pominje da ce utvrditi ko finansira borba.me

  6. Helm komentariše

    On je u ekspozeu istakao prioritete nove vlade među kojim su borba protiv korupcije i kriminala…

  7. fenix komentariše

    „Koga su zmije ujedake i guštera se boji „tako da Srbi u Cg ne vjeruju Zdravku Krivokapiću.

    1. Ksilofon komentariše

      Slazem se. Otkako nas je ujela zmija DF-a koji se vratio u Sindjinu skupstinu i na ladno duvamo.

      1. Q komentariše

        Ti si Srbin iz Nove Gvineje.

  8. Srpska Boka komentariše

    Najbolje da Vulina stavimo za mandatara, a?

    1. Kontra revolucija komentariše

      Nikako Vulina,njega Srbija još treba !.
      Imate vi vaše konobare kao Abazovica i Becica pa izvolte !.

    2. kub komentariše

      Sve je bolje od Dunda Maroje iz Boke.

  9. neda komentariše

    ko je krao krao u to ne diraj al buduce lopove apsi ja te tu podrzavam tako mu rece milo..jes milo bi ga tako lako pustio da zasedne da nije pao dogovor..

  10. cek malo komentariše

    Covjek je fino napisao“borba protiv kriminala i korupcije“

  11. Savan komentariše

    To se podrazumijeva Źivkoviću

  12. Bokelj komentariše

    Gospodin Krivokapić je jedan običan prevarant. Kako ga nije sramota svojih godina i akademskog zvanja.

  13. Los Angeles Vasojevici komentariše

    Srbi u Crnoj Gori ne vjeruju Krivokapicu i Abazovicu! Plasimo se da ce abolirati dps i Srbi izvisiti jer se nisu mogli zaposljavati i sticati razne licence,radna iskustva i CV-je a po Krivokapicevim tijecima najbolje reference za rad u Cg imaju dps-ovci!

  14. Tajci komentariše

    Muka mi je od ovih botova nepismenih. Da li je moguce da ovi ljudi imaju obraxa da ovako tupavi kritikuju borbu zato sto je stavila naslov koji je apsolutna istina. Borba protiv korupcije i kriminala koja se navodno najavljuje nije borba protiv tajkuna niti revizija pljackaskih privatizacija. Pa kako ce protiv svojih nalogodavaca. Pa sigurno nece provjeravati imovinu bogatasa jer bi to bio revansizam. Pa zar nije veliki dobrotvor Ubovic potpisao ugovor da pravi skolu od svojih para koje je posteno stekao. Kako sad njega da preispituju Al zato ce sirotinji da povecaju poreze i skresu plate. A onda ce botine koje su okupirale sve portale da iskritikuju svaku istinitu vijest i realnu analizu. Sjasite bagro.

  15. serdar komentariše

    borba protiv korupcije je buduće vrijeme , to je ok, ali sto je sa zakonom o porijeklu imovine , stetnim privatizacijama i lopovskim ugovorima itd

  16. Mile komentariše

    Živkoviću, ti i poliitčki mentori, koji su vidljivi iz aviona, treba da bude svjesni cijene koja će se desiti ako Vlada ne bude izglasana. Naslov sadrži netačnu informaciju. Pročitaj ekspoze

  17. bajo. komentariše

    Tako ksze svaka vlast. Nadajmo se boljem.

  18. Bato komentariše

    Što je sa vama iz „Borbe“?
    Pa čovjek je dao precizan presjek stanja u društvu.
    Naravno da je rekao da će se boriti protiv korupcije.
    Dajte bar puštajte čoveka ka krene da radi.
    Lako ga je smijeniti ako ne isporučuje ekspoze.

  19. Mr. Bean komentariše

    Da je najgori na planeti ne bi se ovako ostrvili na njega! Sram vas bilo borba.me

  20. Misliti crnogorski komentariše

    Nece se valjda boriti protiv Dake. Nije lud da na sebe navuce sv.Vasilija.🤣

  21. Rade komentariše

    A ne lazite kad je prvo rekao borba protiv korupcije i kriminala. Vama nevalja Krivokapic jer ce stat na rep svim lopovima i iz DPSa a i laznim opozicionarima sto imaju mnogo love i biznise na Beograd na Vodi i stanove u Maksim zgradu od pola miliona eura.

  22. Analiza komentariše

    Ocemo hapsenja! Narod zeli duge zatvorske kazne za sve korumpirane funkcionere! Bez kazne lopova i pljackasa nema napredka! Ocemo ostavke svih DPS direktora, ocemo da se pokrenu krivicni procesi za visoku korupciju! DPS mora biti razbijen na atome! DPS sramna partija lopova i profitera, fuj!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.