Vojinović: Ovlašćeni popisivači obišli preko 40 posto poljoprivrednih proizvođača na nivou Crne Gore

0

U toku je Popis poljoprivrede koji Uprava za statistiku – Monstat sprovodi sa ciljem da se obezbijede međunarodno uporedivi podaci koji će služiti kako za dalja unapređenja zvanične statistike u poljoprivredi, tako i za kreiranje održive agrarne politike.

“Uprava za statistiku uspješno sprovodi Popis poljoprivrede od 1. oktobra i naši ovlašćeni popisivači su do danas obišli preko 40 posto poljoprivrednih proizvođača na nivou Crne Gore. Dinamika sprovođenja popisa nije ista u svim dijelovima zemlje, pa je tako na sjeveru najveća, dok je na jugu nešto niža, ali ne odstupa od predviđene dinamike sprovođenja Popisa poljoprivrede,” navela je pomoćnica direktora Uprave za statistiku, Nataša Vojinović.

Popisom će biti obuhvaćena sva poljoprivredna gazdinstva, odnosno porodično poljoprivredno gazdinstvo i poslovni subjekat, drugo pravno lice ili preduzetnik, koji ispunjavaju uslove u skladu sa Zakonom o popisu poljoprivrede.

“Ispred Uprave za statistiku zahvaljujemse poljoprivrednim proizvođačima na dosadašnjoj saradnji sa našim ovlašćenim popisivačima i apelujem da sa njima nastave saradnju kako bi se na najkvalitetniji način prikupili podaci i time prikazala realna slika poljoprivrede na nivou Crne Gore,” dodala je Vojinović.

Podsjetila je da je od samog početka sprovođenja Popisa poljoprivrede u funkciji info centar na broj 068 851 522 na kojem svi građani, a posebno poljoprivredni proizvođači mogu dobiti informacije vezane za sve nedoumice i detalje o Popisu poljoprivrede koji traje do 1. decembra 2024. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.