Žakelj: Raspali smo se u drugom poluvremenu

0

Padovi koncentracije i oscilacije se skupo plaćaju u Evropi. Košarkaši Budućnosti osjetili su to na svojoj koži sinoć na bolan način. Plavi su u drugoj polovini treće četvrtinie dozvolili Bahčešehiru seriju 17:0 što su na kraju platili porazom u 5. kolu Evrokupa – 75:92.

Čestitke turskoj ekipi na pobjedi, bili su bolji, pogotovo u trećoj četvrtini kad smo se raspali, bez ideje. Ima tu do umora, igrali smo prije dva dana derbi, sada idemo na put, opet nećemo raditi u dvorani, ali ne bih da tražim alibi jer ima i drugih stvari koje moramo da riješimo između sebe“, rekao je poslije utakmice šef stručnog štaba Budućnosti, Andrej Žakelj.

Još jedan meč bez Morgana, zgusnut raspored, problemi sa ličnim greškama Flečera Megija koji je u prvom poluvremenu ubacio čak 23 poena, bilo je mnogo problema za Plave.

Imali smo igrača koji je bio vrlo raspoložen ali sam morao da ga držim u trećoj četvrtini na klupi zbog ličnih grešaka. Tu je malo pao naš momentum. Nije samo ulaz u treću četvrtini bio problem, čak je kraj istog perioda bio mnogo lošiji“, pojasnio je Žakelj slabo drugo poluvrijeme njegove ekipe.

Nije slovenački stručnjak želio da traži krivce i pored toga što su visoki košarkaši postigli svega 10 poena. Kenan Kamenjaš je ubacio sedam, Nikola Tanasković dva, a Aleksa Ilić jedan poen.

Mnogo igrača nije bilo na nivou. Kad se sve sabere mi smo tim. Iskreno, brine me pristup pojedinih igrača, jeste da visoki momci nisu bili na nivou. Nadam se da će biti bolje u narednim utakmicama“, izrazio je očekivanja Žakelj, prenosi portal Lob Sport

Morgan je propusti već drugi meč, Azubuikea tri utakmice nema u sastavu.

Morgan je povrijeđen, mnogo nam je nedostao, on širi odbranu protivnika, a što se tiče Azubuikea imamo tri visoka igrača, ja sam odlučio da njima dam prednost. On je sa nama, trenira i to je to“, zaključio je Žakelj, iako je jasno da bivši NBA košarkaš nije zadovoljio.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.