Ferel: Protiv Zadra će biti teška utakmica; Mihailović: Budućnost je napravila tim za vrh tabele

0

Košarkaši Budućnosti gostovanjem u Zadru, od 20 časova, završavaju triptih gostovanja koji je počeo u Laktašima, nastavio se u Trentu, a svoj kraj ima u mjestu gdje je košarka uvijek bila nešto više.

Poslije pobjede nad Igokeom bili su srećni Podgoričani jer su se igrači, prije svega mentalno vratili nakon poraza od Gran Kanarije, a šta tek reći o utakmici u italijanskom gradu u podnožju Alpa.

Sve je funkcionisalo besprekorno, svaki igrač je odradio svoju ulogu i doprinio na jednoj ili drugoj strani terena (dovoljno je vidjeti četiri blokade Alekse Ilića), pa je i trener Andrej Žakelj bio zadovoljan.

Slovenac na kormilu kluba uvijek ponavlja, kao sada već košarkašku mantru: „Odbrana je ključ, od toga sve kreće.“

I odigrali su Plavi na evropskom nivou, dozvolivši protivniku samo dva puta tokom meča da ima prednost od pola koša.

Serija 21:0 u trećoj dionici, koju smo napravili, ostaje za statističke anale kao vjerovatno najbolja serija crnogorskog kluba na nekoj evropskoj utakmici ikada.

Treba sada naravno na ovom talasu dobre hemije i uigranosti da nastave Podgoričani i sa tom energijom uzmu i treću pobjedu na trećem vezanom gostovanju.

I ja i ekipa smo bili agresivni od samog početka utakmice u Trentu. Izašli smo na teren, napali sa svim oružijem, pokušali da se razigramo međusobno. Srećom, moji šutevi su ulazili i stigli smo lako do pobjede. Protiv Zadra će sigurno biti jako teška utakmica, očekujem veliku borbu. Radi se o veoma visokom timu tako da će pritisak biti na zagrađivanju skoka, hvatanju skokova i napadanju obruča. Moramo biti od početka meča spremni kao u Trentu i možemo doći do pobjede„, rekao je plejmejker Budućnosti, Jogi Ferel.

Bogata je tradicija međusobnih duela dva tima. U eri ABA lige ovo će biti čak 43. duel, a plavi tim ima 29 pobjeda.

Ako pogledamo duele u samom Zadru, tu imaju 11 pobjeda, naspram 10 Zadrana, i nikad nije bilo lako, prvo u Jazinama, zatim u dvorani „Krešimir Ćosić“.

Adut Zadrana od ove sezone je prošlogodišnji košarkaš Budućnosti i crnogorski reprezentativac, Vladimir Mihailović.

Od momenta kad sam došao u Zadar trudio sam da se uklopim na najbolji način, prihvaćen sam fenomenalno i osjećam se jako dobro. Gledam da napredujem korak po korak i pomognem ekipi na najbolji način. Blizu sam svog optimalnog izdanja, to je proces koji ima svoj put, vjerujem da ide u pravom pravcu. Budućnost je jako kvalitetna ekipa, pravljena za sami vrh ABA lige i Evrokupa. Ključno je da pođemo od sebe, pogotovo jer smo rano u sezoni, trudom i radom da naše stvari radimo na najbolji mogući način. Trebamo da dignemo energiju na još veći nivo kako bismo mogli da napredujemo. Sigurno ću dati sve od sebe, očekujem da cijela ekipa uđe u utakmicu na najbolji način, za što će to biti dovoljno, vidjećemo”, rekao je Vladimir Mihailović.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

RASPORED

Subota

16.00h Cedevita Olimpija – Split

16.00h SC Derbi – Partizan

18.30h Crvena zvezda – Igokea

20.00h Zadar – Budućnost

Nedjelja

12.00h Mega – Mornar

19.00h Borac – Dubai

Ponedjeljak

18.30h Spartak – FMP

Ranije

Cibona – Krka 74:81

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.