Registrovano 103 krivična djela, za koja će odgovarati 99 fizičkih i jedno pravno lice

0

„Službenici Uprave policije su od 29. jula do 05. avgusta na teritoriji Crne Gore registrovali 103 krivična djela, za koja će odgovarati 99 fizičkih i jedno pravno lice“, saopšteno je iz Uprave policije

Kako su istakli, u trenutku izvršenja 9 krivična djela su registrovana sa nepoznatim izvršiocem, a preduzete aktivnosti iz nadležnosti policije su rezultirale rasvjetljavanjem 6 djela, što predstavlja procenat rasvijetljenosti od 66,6%. Pripadnici kriminalističke policije su lišili slobode 53 osobe, od čega njih 37 zbog učinjenih krivičnih djela, a 16 zbog učinjenih prekršaja.

„Tokom prethodne sedmice registrovano je jedno ubistvo u Petnjici, koje je rasvijetljeno“, naveli su oni i dodali da je policija je tokom prethodne sedmice, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, oduzela četiri komada vatrenog oružja i određenu količinu municije. Policija  je podnijela pet krivičnih prijava protiv sedam lica zbog sedam djela iz oblasti suzbijanja krijumčarenja droga. Osim toga, podnijeto je i 10 prekršajnih prijava protiv 10 lica zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga.

„Sedmicu za nama je obilježila  je aktivnost na pronalazku plantaže marihuane u sklopu realizacije  predmeta „Osmatrač“. Preduzimajući intenzivne aktivnosti na suzbijanju narkotika, policijski službenici SBPK-a su zajedno sa službenicima Regionalnog centra „Jug“, OB Budva, a u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici realizovali predmet kodnog naziva „Osmatrač“ i lišili slobode 3 lica protiv kojih je podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje I stavljanje u promet opojnih droga“, istakli su

Kada je riječ o otkrivanju krivičnih djela iz oblasti ekonomskog kriminala,kako navode, policija je podnijela sedam krivičnih prijava protiv osam fizičkih i jednog pravnog lica zbog učinjenih devet krivičnih djela.

Tokom navedenog perioda registrovano je 13 krivičnih djela iz oblasti nasilja u porodici, a shodno Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici podnijeto je 18 prekršajnih prijava.

„Kada je riječ o maloljetničkoj delikvenciji, policija je podnijela  2 izvještaja kao dopune krivičnih prijava, protiv 4 maloljetna lica, zbog počinjenih krivičnih djela teška tjelesna povreda i krađa. Podnesene su i 2 prekršajne prijave protiv 2 maloljetna lica zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba opojnih droga i Zakona o JRM“, navode iz policije

Kriminalistička policija ,kako navode, je lišila slobode 16 lica  po naconalnim potjernicama, dok je po međunarodnimpotjernicama na teritoriji naše države lišeno slobode pet međunarodno traženih lica.

“ Sedmicu za nama je obilježilo stabilno stanje javnog reda i mira. Na teritoriji Crne Gore policijski službenici su zablilježili 30 slučajeva narušavanja javnog reda i mira i tom prilikom procesuirali ukupno 51 lice zbog 29 prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. Od navedenog broja procesuiranih lica 30 su lišena slobode“, dodaju iz policije

Policija je od 29. jula do 05.avgusta obezbjeđivala 16 javnih okupljanja. Pripadnici policije su izvršili dvije operativno – taktkčke mjere i radnje „Racija“.

„Kada je riječ o stanju bezbjednosti u saobraćaju tokom prethodne sedmice registrovano je 136 saobraćajnih nezgoda, u kojima su smrtno stradala dva lica, 14 osoba zadobilo je teške tjelesne povrede, a njih 53  lake tjelesne povrede. Tokom istog perioda, saobraćajna policija je, spovodeći kontrole u saobraćaju, podnijela 326 prekršajnih prijava, izdala 2.423 prekršajna naloga i lišila slobode 91 lice zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima“, navode iz policije

„Sprovodeći postupak prinudne naplate neplaćenih prekršajnih naloga policija je izvršila naplatu više od 35.000 evra. Granična policija je od 29. jula do 05.avgusta na graničnim prelazima kontrolisala ukupno 1.201.702 od toga 625.189 lica na ulazu i 576.513 na izlazu iz Crne Gore.Kontrolisano je ukupno 312.114 motornih vozila, 477 plovila, 966 vazduhoplova i 48 vozova“ kažu u saopštenju.

Ističu i da nije dozvoljen ulaz u našu državu za 5 lica.

„Službenici Sektora granične policije izdali  su 110 prekršajnih nalog shodno Zakonu o strancima. Donijeto je 14 rješenja o dobrovoljnom povratku. Granična policije je donijela 14 rješenja o otkazu boravka do 90 dana, a 53 lica su izrazila namjeru za međunarodnu zaštitu. Inicirano je šest prestanaka privremenih boravaka“, kazu iz policije i zaključuju:

„Osim toga, sa službenicima inspekcijskih organa, granična policija je realizovala akciju „Stranac“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.