Međunarodni dan Puškina obilježen u Podgorici

0

„Međunarodni dan Aleksandra Sergejeviča Puškina, koji se danas slavi u mnogim zemljama svijeta, obilježen je danas na prigodan način, tradicionalno, u Podgorici, povodom 225. godina od Puškinovog rođenja. Vijence na spomen obilježje Puškinu položili su Izvanredni i opunomoćeni Ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori, Nj. E. Vladislav Maslenjikov i predsjednik DNP i član UKCG Milan Knežević“ , kazao je prof. dr. Dragan Koprivica

Kako nam je rekao Koprivica, Ambasador Maslenjikov je prigodno govorio o veličini Puškinovog genija, rodonačelnika ruske književnosti, i o globalnom značaju Puškina kao zvijezde vodilje istorijskih tokova ruske literature.

O životu i djelu ruskog velikana govorili su književnik Radislav Gardašević, predsjednik Književne zajednice „Mirko Banjević“ iz Nikšića, i pjesnikinja Milica Kralj, potpredsjednica UKCG, urednica Tribine „Riječ“.

Brojni članovi UKCG zatim su na Puškinovom spomen obilježju sa pijetetom recitovali svoje prigodne stihove, a neki autori, poput Milana Kneževića, govorili Puškinovu poeziju na ruskom jeziku, što je posebno pozdravljeno aplauzima.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.