Radović i Spaić: Protiv Italijana da se podignemo mentalno nakon poraza od Grčke

0

Evropski šampion je srušen, ali olimpijski viceprvak nije. „Ajkulama” sada ostaje borba za plasman od 5. do 8. mjesta u Fukuoki, koji ovog puta nije bez značaja. Naime, peto mjesto donosi plasman na naredno Svjetsko prvenstvo u Fukuoki. Prvi rival vaterpolistima Crne Gore biće Italija u četvrtak od sedam sati.

I pored poraza od Grčke svi želimo da se podignemo, da se vratimo, završimo turnir na najbolji način i da na ovom Svjetskom prvenstvu uzmemo vizu za naredno u Dohi”, poručio je mladi Vasilije Radović.

Ukoliko želi vizu za Dohu Crna Gora mora da slavi u obje utakmice razigravanja – u Katar su se već plasirali polufinalisti sa ovog turnira Srbija, Mađarska, Grčka, Španija, kao i Italija kao finalista Svjetskog kupa.

Radović se još jednom okrenuo četvrtfinalnom duelu sa Grčkom.

Jako težak meč je iza nas, rekao bih da nam je falilo malo sreće, a ekipa je bila odlična i svi smo se borili kao lavovi. Nažalost to je sport, a sreća nije bila na našoj strani ovog puta”, smatra Radović.

Radović – foto: Krsto Vulović

Momci Vladimira Gojkovića moraće brzo da zaborave četvrtfinale.

Sigurno da nije lako opraviti se od tako teškog meča, prije svega mentalno. Mislim da smo dali maksimum, nedostajalo je i malo sreće…„, smatra centar Vladan Spaić.

Motiv ni do kraja šampionata ne smije da bude upitan.

Za ekipu koja treba da raste svaki meč je bitan, tako i ovaj iako je za plasman od 5. do 8. mjesta. Treba da skupimo snagu, da igramo maksimalno i tražimo pobjedu”, jasan je Spaić.

Spaić – foto: VPSCG/Orange Pictures

Smatra da će i rival juriti trijumf.

Italija sigurno neće odustati od svog stila – agresivnog i sa dosta plivanja. Mislim da moramo da ogovorimo na jednak način, da meč uvedemo u egal, budemo smireni i završimo onako kako mi želimo. I Italija će tražiti pobjedu kao i mi”, zaključio je Spaić.

Rezultati: Grčka – Crna Gora 10:9, Italija – Srbija 14:15 p.p, SAD – Mađarska 13:12, Španija – Francuska 7:6.

ČETVRTAK – za plasman od 5. do 8. mjesta: Crna Gora – Italija (7), SAD – Francuska (8.30); polufinale: Grčka – Srbija (10), Mađarska – Španija (11.30).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.