Gojković: Nadali smo se da će Čučković oporaviti, cilj je plasman u četvrtfinale

0

Hrabro, ne tražeći alibi, ne posustajući pred izazovima, Vladimir Gojković vodi vaterpolo reprezentaciju Crne Gore. Vlado je odlučio da nastavi sa širenjem baze, pa je na spisak za predstojeće Evropsko prvenstvo u Splitu u sastav uvrstio dva debitanta na velikim takmičenjima, Luku Murišića i Jovana Vujovića.

Još smo mlađi u odnosu na Svjetsko prvenstvo. U Splitu nećemo moći da računamo na Uroša Čučkovića, koji se povrijedio protiv Francuske tokom finalnog turnira Svjetske lige. Nadali smo se da će uspjeti da se oporavi, ali Uroš u ovom momentu ne može da nam pomogne. Uprkos navedenom, smatram da smo uspjeli da podignemo nivo igre, stekli smo u međuvremenu iskustva. Vjerujem da ćemo imati šta da kažemo i pokažemo u Splitu”, navodi se u izjavi Vladimira Gojkovića dostavljenoj medijima od strane Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Mladi i trofejni strategy je spreman da istraje na svom putu.

Nastavljamo putem koji smo zacrtali. Primarni cilj je plasman među osam najboljih timova Evrope, ali kao i uvijek do sada, idemo korak po korak. Svaka utakmica je od vitalnog značaja, svaka utakmica nosi prefiks biti ili ne biti, u svakoj utakmici želimo pobjedu, bez obzira na ime rivala“, dodao je Gojković.

Prvi meč na šampionatu u grupi A, popularne „ajkule“ igraju 29. avgusta protiv Gruzije sa početkom u 10.30 sati. Dva dana kasnije rival je Slovačka sa početkom u 14 časova, dok je 2. septembra na programu duel sa Italijom. Ova uakmica počinje u 19 časova. Pobjednici grupa izboriće plasman u četvrtfinale, drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igraće osminu finala.

U grupi B su Hrvatska, Grčka, Francuska i Malta, u grupi C su selekcije Španije, Njemačke, Holandije i Rumunije, a u grupi D su selekcije Mađarske, Srbije, Izraela i Slovenije.

Grupa u kojoj se nalazi Crna Gora, u osmini finala ukršta da grupom C. Raspored četvrtfinala 6. septembar: 1D – 2A/3C (15), 1B – 3A/2C (16.30), 1C – 2B/3D (19), 1A – 3B/2D (20.30).

Podsjećanja radi, Gojković za Split sledećih 15 vaterpolista: golmani: Dejan Lazović, Petar Tešanović; igrači: Luka Murišić, Vasilije Radović, Kanstantin Averka, Dušan Banićević, Vlado Popadić, Miroslav Perković, Bogdan Đurđić, Aleksa Ukropina, Vladan Spaić, Dušan Matković, Marko Petković, Marko Mršić i Jovan Vujović

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.