Zvicer organizovao kriminalnu grupu: Traga se za njim, njegovim bratom i još tri lica

0

Specijalni državni tužilac saslušao je Slobodana Kašćelana, jednog od vođa „kavačkog klana“, i njegove saradnike, nakon čega im je odredio zadržavanje do 72 časa. Sa Kašćelanom su u utorak veče uhapšeni Vladimir Vučković, Miloš Radonjić i Krsto Maroš. Dvije osobe koje se sumnjiče da su članovi ove kriminalne organizacije nalaze se u spuškom zatvoru i one će naknadno biti saslušane, kao i još osumnjičenih. U ovoj istrazi osumnjičen je i Radoje Zvicer, za kojim policija traga, a sumnja se da je napustio državu. Istražitelji sumnjaju da je upravo Zvicer organizovao petnaestočlanu kriminalnu grupu.

Prema saznanjima, policija traga za Radojem Živkovićem, zvanim Žuti, inače Zvicerovim bratom, Milanom Vujotićem i Milanom i Draganom Kneževićem.

Kašćelan se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe koja je počinilila teška krivična djela, od kojih su neka i ubistva, i planirala njihovo izvršenje. Kako saznajemo, glavni motiv ove istrage je ubistva saradnika navodnog vođe „škaljarskog klana“ Jovana Vukotića.

Policija je došla do operativnih saznanja da je Radoje Zvicer organizovao kriminalnu grupu od 15 osoba koja je izvršila više teških krivičnih djela. Kao jedan od motiva izvršenja ovih krivičnih djela navodi se osveta za ranjavanja Zvicera u Ukrajini, kao i pokušaj ubistva njegove supruge Tamare Zvicer.

Policija je prikupila materijalne dokaze protiv više lica, a u saradnji sa partnerskim službama došla je i do izjava svjedoka, od kojih su neki upravo iz ovih kriminalnih krugova.

Saslušanje je trajalo do kasno u noć, a zgradu Specijalnog državnog tužilaštva obezbjeđivali su brojni službenici policije naoružani dugim cijevima.

I ulice u blizini tužilaštva bile su pokrivene policijskim patrolama.

Bio je prisutan i veliki broj inspektora u civilu, koji su kontrolisali osobe koje su prolazile ulicama u blizini tužilaštva i zaustavljali saobraćaj na tim lokacijama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.