Zvezdina reakcija na odluku ABA lige: Naša prva velika pobjeda

Zvezdina reakcija na odluku ABA lige: Naša prva velika pobjeda

Nakon objavljivanja odluke žalbenog vijeća ABA lige u kojoj se Crvenoj Zvezdi ublažava kazna i vraća oduzet bod zbog dešavanja oko utakmice sa Budućnosti u Podgorici, klub sa Malog Kalemegdana ekspresno se obratio javnosti novim saopštenjem u kojem navodi da je ovo samo još jedna pobjeda kluba, ali da će ujedno nastaviti da se bore i da će preduzeti dalje korake po ovom pitanju.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je žalbeno vijeće ABA lige koje broji tri člana, preinačilo u utorak 14.01.2020. godine USLOVNU kaznu disciplinskog sudije Saše Pavličića Bekića izrečenu našem klubu povodom utakmice 13.kola ABA lige Budućnost VOLI – KK Crvena zvezda mts.

Prema novoj, preinačenoj, ali i dalje USLOVNOJ kazni KK Crvena zvezda se vraća oduzeti bod, smanjuje novčana kazna na 15.001 euro, i klub neće plaćati nikakve troškove organizacije neodigrane utakmice 13.kola ABA jtd lige u Podgorici!

Žalbeno vijeće kao drugostepeni organ osim ovih odluka, potvrdilo je da će konačnu odluku o ponovnom odigravanju utakmice donijeti Predsedništvo ABA lige, koje je u odsustvu sportskog direktora lige (koji je uslovno postavljen na prethodnoj Skupštini) jedino mjerodavno tijelo, koje nije na vrijeme donijelo odluku o odlaganju utakmice.

Predsedništvo ABA lige je svojim neodlučivanjem nanijelo štetu KK Crvena zvezda mts, zašta će naš klub pokrenuti odgovarajući sudski krivnični postupak, ukoliko Predsedništvo ne ispravi svoj evidentni propust!

Ova odluka žalbenog vijeća po kojoj se našem klubu u svakom slučaju bilo kakve odluke Predsedništva vraća neopravdano oduzeti bod, smanjuje novčana kazna, predstavlja veliku pobedu KK Crvena zvezda mts. Naš klub ne snosi nikakvu odgovornost za kaznu od 15.001 evro, već je to odgovornost Predsedništva ABA lige koje nije donijelo nikakvu odluku! Borba KK Crvena zvezda za regularnost i legitimitet lige se ovdije ne završava, već nastavlja punim kapacitetom! Kao klub smatramo da smo se u cjelokupnoj situaciji od 27.12.2019. godine ponašali odgovorno i u skladu sa svim propozcijama i propisima ABA lige, i to u vremenima u kojima je sporan legitimitet mnogih organa, pa i cijele asocijacije – ABA lige.

KK Crvena zvezda mts nastaviće i u narednim danima sa svojim pravnim timom brojne aktivnosti kako bi predsedništvo ABA što pre donijelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanje nove utakmice, ali i oko ostalih važnih pitanja poput legitimiteta ove asocijacije u kojoj postoje brojne manjkavosti koje nisu slučajnost i nanose veliku štetu svim klubovima ABA lige!

KK Crvena zvezda mts će blagovremeno obaveštavati javnost oko svih daljih aktivnosti vezanih za ovaj slučaj”.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *