Zvezdan Terzić: Nije opcija da se sezona poništi

0

Ujutru treninzi, časovi engleskog preko Skajpa i na kraju knjige. Dnevna rutina Zvezdana Terzića u doba samoizolacije.

Međutim, u intervjuu za portal Telegraf generalni direktor Crvene zvezde nije govorio samo o tome kako ubija dokolicu, već i o tome koliko će cela pandemija korona virusa uticati i na klub iz Ljutice Bogdana. A kako kaže da mu se čini “da ćemo imati vremena za čitanje na pretek” jasno je i da će kriza odraziti i na crveno-bele.

“Logično je da će doći do domino efekta i da će i Crvena zvezda osetiti velike posledice ovog finansijskog kraha. Uzdržao bih se sada od bilo kakvih komentara kakve mere kao klub planiramo, jer mislim da je za to rano iz prostog razloga što ne znamo dokle će ovo da traje. Pratićemo preporuke UEFA i u skladu sa tim i donositi odluke. Sigurno je samo jedno – ništa više neće biti kao što je bilo… Teško možemo sada da procenimo ko će teže, a ko lakše podneti ovu katastrofu. Crvena zvezda u velikoj meri živi od transfera igrača, a sigurno će evropski klubovi smanjiti svoje budžete za dovođenje igrača, što će direktno uticati na prihode našeg kluba”, kaže Terzić za Telegraf.

Dodaje da svako veče razgovara sa Zoranom Lakovićem, članom Uefine radne grupe koja prati situaciju i radi na iznalaženju rešenja za sve trenutne problem u fudbalu, te da je svima jasno da najbogatije lige insistiraju da se sezone završi zbog ogromnih prihoda od prodaje TV prava. Problem je samo što niko ne zna kad bi sezone mogle da se nastave, a novac curi.

“Ljudi u Uefi su u realnom problemu jer je strahovito teško napraviti novi kalendar u već zgusnutom rasporedu takmičenja. Sigurno je da će evropski fudbal, kao i čitava svetska ekonomija, pretrpeti strahovite gubitke. Radi se o milijardama evra na nivou evropskog fudbala”.

Nije ipak sve u parama, u sportu su rezultati ipak najbitniji. A pre no što je sezona završena činilo se da Zvezda hita ka trećoj uzastopnoj tituli. Sada je međutim sve pod velikim znakom pitanja, širom planete nemali broj funkcionera je digao glas da se sezone u potpunosti ponište, ali Terzić ističe da to nije opcija.

“Sezona sigurno ne može da se poništi i to uopšte nije opcija koja se razmatra. Rekao sam već, UEFA će učiniti sve da se nacionalna prvenstva završe. Opcija proglašenja tabele u zatečenom stanju je druga opcija, ali se iskreno nadam da se to neće dogoditi i da će se nacionalna prvenstva završiti. Naravno, bez publike”, zaključio je Zvezdan Terzić u razgovoru za Telegraf.

(FOTO: Star Sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.