Zvezda odgovorila Budućnosti: Uložićemo napore koje je uložio podmladak DPS-a da sve protekne u najboljem redu!

0

Na saopštenje Budućnost Volija stigao je i ekspresan odgovor iz Beograda, od strane Crvene zvezde.

Budućnost je danas izrazila nadu da će u Beogradu u ponedjeljak imati doček kakav je sinoć imala Zvezda u “Morači”, bez incidenata i nemilih scena – iz kluba sa malog Kalemegdana stigao je odgovor.

“Naš rival KK Budućnost VOLI izdao je u subotu saopštenje koje nas izuzetno raduje, jer u njemu provijava poruka o značaju ABA lige za region, i „primjeru za kojim treba da se povedemo i da ga slijedimo” … Za značaj ABA lige KK Crvena zvezda se bori već godinama, posebno kroz isticanje važnosti njene regularnosti.

Čelnici KK Budućnost VOLI i autor saopštenja nemaju razloga za brigu – KK Crvena zvezda mts će naći način „da slijedi primjer KK Budućnost VOLI” i ogromne napore koje su čelni ljudi tog kluba, predstavnici Policije, Agencije za Nacionalnu Bezbjednost, i podmladak DPS-a uložili da utakmice u dvorani „Morača” proteknu u najboljem redu.

KK Crvena zvezda mts poziva sve navijače da dođu u ponedjeljak u halu, pruže ekipi podršku u utakmici, a takođe svojim ponašanjem uzvrate na veliko gostoprimstvo koje nam je ukazano u Podgorici na svakom koraku, od slijetanja na aerodrom, preko boravka u hotelu, do ulaska u halu.

Takođe, KK Crvena zvezda mts apeluje na navijače da pružaju podršku svom timu poštujući fer plej i sportsko rivalstvo, jer u suprotnom svaki nesportski gest biće sankcionisan. Cjelokupna odgovornost je na rukovodstvu ABA lige, koje je mirno posmatralo događaje tokom treće utakmice finalne serije, na kojoj: pljuvanje igrača, prvog trenera, stručnog štaba i rukovodstva kluba tokom svih 40 minuta, izazivanje povreda oštrim predmetima, kao i upadi pojedinaca na teren, ubacivanje tvrdih predmeta (šrafcigera, upaljača, eksera, kraćih bodeža, kovanica, pa i košarkaških lopti?) uvredjivi transparenti na račun pojedinih igrača Crvene zvezde, lične prijetnje i uvrede nekolicini igrača Crvene zvezde na terenu, nije bilo dovoljno da se prekine utakmica?

Sve to, iako nezapamćeno u istoriji ABA lige, bilo je „dovoljno” za pražnjenje počasnih mjesta i dva reda na tribinama, i naprasno postalo model za „vrhunski organizovanu utakmicu” nakon reakcije (mlake) ABA lige, koje je valjda shvatilo da bi neko u četvrtoj utakmici i nastradao?

Zato, ponašajmo se sportski, kulturno, ugostimo sportske prijatelje iz Podgorice kako dolikuje, ali na prvom mjestu, pomozimo našem timu da dođe do pobjede u ovoj vrlo važnoj utakmici, omogućimo našem timu da dođe do cilja isključivo na terenu!

Takođe, zbog ogromnog interesovanja navijača Crvene zvezde mts gotovo je izvjesno da će hala biti puna. U takvoj atmosferi moguće je da pojedinci pomisle da time što će bacanjem pojedinih predmeta na teren (posebno topovskih udara i petardi) pomoći svom klubu! Zato će KK Crvena zvezda mts na sastanku sa predstavnicima bezbjednosnih struktura i ABA lige, insistirati na rigoroznim kontrolama na svim mjestima: Počev od aerodroma, preko hotela, uključujući i maksimalnu bezbjednost soba, kontrolu hrane i obroka gostiju, njihovog bezbjednog kretanja po gradu, kao i prilikom ulaska svih gledalaca u halu, koje će podrazumijevati i pokazivanje ličnih dokumenata Republike Srbije na uvid, kako se ne bi dogodio neki „neplanirani” scenario koji bi „možda” doveo do prekida utakmice?”, stoji u saopštenju Zvezde.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.