Zvezda odgovorila Budućnosti: Spasili smo ABA ligu poniženja nakon dešavanja u Podgorici

0

Nastavlja se rat saopštenjima na relaciji Beograd-Podgorica -večeras se oglasila Crvena zvezda iz koje se ističe da nikad klub nije tako neprijateljski dočekan, kao u glavnom gradu Crne Gore.

Naravno, za sve su optužili upravu Budućnosti Voli.

“Klub sa takvom istorijom i tradicijom nikada do sada bilo gdje nije bio tako neprijateljski dočekan, kao što je delegacija KK Crvena zvezda mts dočekana u Podgorici pred treću i četvrtu utakmicu finala plej ofa. Ono što nas još više neprijatno iznenađuje, je potpuna “amnezija” uprave KK Budućnost VOLI koja u svojim saopštenjima, u kojima pokušava da opravda svoj neuspjeh i skine odgovornost sa sebe, “zaboravlja” šta se dešavalo na trećoj utakmici u kojoj je pukim slučajem i prisebnošću naših igrača, trenera i članova predsjedništva i Skupštine kluba, izbjegnut potpuni linč kompletne delegacije kluba uključujući i igrački pogon i stručni štab.I pored brojnih poniženja kojima su bili izloženi, a koje su srpska i evropska javnost mogla da vidi kroz brojne slike i snimke, svi članovi delegacije KK Crvena zvezda mts prisebnim postupcima, to veče spasli su ABA ligu – ligu klubova totalnog poniženja i raspada, iako su postojali svi uslovi da se to veče završi finalna serija plej-ofa van terena”, ističu iz beogradskog kluba.

Poput Budućnosti Voli, najavili su da će o svemu obavijestiti organe elitnog evropskog takmičenja.

“Zato je KK Crvena zvezda mts već spremio izuzetno obiman materijal i dokumentaciju koju će proslijediti čelnicima Evrolige, i već je učinila prve korake u tom smjeru, i zbog činjenice da ovakva dešavanja izuzetno štete imidžu Evrolige, koja dobija jednog predstavnika iz regionalne lige.

Zato sve pokušaje medijskih manipulacija koja stižu od strane čelnika KK Budućnost VOLI smatramo krajnje zlonamjernim, i u svrhu pokrivanja rezultatskog neuspjeha. KK Crvena zvezda mts je u osam utakmica sa ekipom Budućnosti pobedila čak šest puta uz koš razliku +132!

Iz tog razloga nećemo dozvoliti nikakvu dalju vještačku polemiku oko nečega što je vrlo jasno, ko je bio bolji u finalu i ko je potpuno zasluženo osvojio titulu prvaka ABA lige i ide u Evroligu.

KK Crvena zvezda mts zahvaljuje se još jednom navijačima na ogromnoj podršci u finalu, na prisebnosti i suzdržanosti na sve provokacije kojima je bila izložena”, piše na sajtu Crvene zvezde.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.