Zvezda izdala “posljednje upozorenje” za ABA ligu: Da se vratimo dogovoru ili da se rastajemo

Zvezda izdala “posljednje upozorenje” za ABA ligu: Da se vratimo dogovoru ili da se rastajemo

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je opozvao svog predstavnika sa sastanka radne grupe ABA lige, koja je trebalo da se upozna sa kandidatima za mJesta u menadžmentu regionalnog takmičenja.

“Razlog za napuštanje ovog izuzetno važnog sastanka za budućnost regionalnog takmičenja bio je nekompletan sastav radne grupe, na kojoj se bez ikakve najave ili obrazloženja nije pojavio predsJednik Partizana, niti bilo ko od predstavnika tog kluba, i pored činjenice da su najavili svoj dolazak”, navodi se u saopštenju Zvezde.

Pored Zvezde i Partizana, u radnoj grupi su još predstavnici Budućnosti, Cedevita Olimpije i Cibone.

Zvezda je objavila da “ne ulazeći u razloge nenajavljenog i neplaniranog” izostanka Partizana sa sastanka, nije željela da učestvuje u radu i donošenju bilo kakvih odluka nekompletne radne grupe.

“Crvena zvezda smatra i ovaj neuspješan sastanak radne grupe kao još jedan pokazatelj disfunkcionalnosti i nestabilnosti ABA lige u kojoj se ponovo, i pored brojnih napora većine klubova, ponavljaju stare tendencije i ‘boljke’ poput sumnjivih sudijskih odluka (po pravilu uvijek istih arbitara) na račun istih klubova, stvaranja ili obnavljanja ‘neprincipijelnih koalicija’ i povratak neregularnosti u veliki broj utakmica ABA lige”, navodi se iz Zvezde.

Piše da je Zvezda kao jedan od stubova ABA lige ulagala napor od početka sezone da ne doprinosi stvaranju loše atmosfere, “i pored činjenice da smo kao klub primijetili identične anomalije u delegiranju sudija, gdje se iste sudije redovno pojavljuju na utakmicama srpskih klubova, po pravilu sa identičnim krajnjim ishodom i što je najvažnije sa identičnim tendencijama prema našim klubovima”.

“Smatramo da je ovaj, novi vid opstrukcije, nemogućnost da se uz kompletan sastav radne grupe, upoznaju lično i eventualno izaberu vodeći ljudi u menadžmentu ABA lige, posljednje upozorenje za sve klubove i ljude koji rade u ABA ligi, da se vratimo dogovorenim principima, koji su jednoglasno izglasani na Skupštinama regionalnog takmičenja tokom ljeta u Banjaluci i Laktašima. U suprotnom (posebno u svjetlu novih okolnosti u evropskoj klupskoj košarci) kako se ne bi ponavljale situacije viđene prethodnih, a nažalost i ove sezone, da pronađemo drugo rješenje za sve klubove u regionu i rastanemo se u koliko-toliko korektnim odnosima. Sve ostalo je gubitak vremena, za sve u košarkaškom regionu”, navodi se u saopštenju Zvezde.

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *