Zverev priznao da se godinama bori sa dijabetesom

0

Njemački teniser ruskog porijekla Aleksandar Zverev javno je priznao da već godinama boluje od dijabetesa i najavio osnivanje fondacije za borbu protiv te bolesti.

Aktuelni olimpijski pobjednik, koji se trenutno oporavlja od teške povrede i operacije skočnog zgloba, otkrio je da je od ranog djetinjstva dijabetičar i da boluje od dijabetesa tipa 1.

Kao dječak nisam mnogo razmišljao o tome, ali kako sam odrastao sve više i više mi je to bilo na pameti“ rekao je Zverev koji je osnovao fondaciju „Servis protiv dijabetesa“.

Mnogo godina kasnije i poslije uspješnih sezona, osjećam se dovoljno sigurno da mogu da izađem u javnost sa ovom inicijativom“ rekao je dvadesetpetogodišnji as rođen u Hamburgu.

Osim što želi da bude sa ljudima koji su već oboljeli od dijabetesa i da podrži djecu koja „mogu da ostanu zdrava uz pravu prevenciju i aktivan način života“, fondacija će finansirati projekte za djecu i mlade pogođene dijabetesom, kao i nabavku insulina i drugih ljekova potrebnih za borbu protiv dijabetesa.

(sk)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.