Zogović na Odboru upitao ASK: Dokle se stiglo sa procesuiranjem Đukanovićevih satova, očekuje li ASK da političar i NVO dostave dokaze?

0

Poslanik Milun Zogović je kazao da je „izvještaj ASK-a bio inspirativan i niko se od poslanika nije javio da kaže mišljenje“.

„Želim da Vas pitam dokle se stiglo sa procesom vezanim sa satove bivšeg predsjednika Crne Gore, Vlade i nekadašnjeg predsjednika DPS-a Mila Đukanovića. Da li ASK očekuje da političari, NVO sektor i mediji dostave dokaze? Ili je, po meni, dovoljno ono što je vidjela čitava nacija prilikom pojavljivanja u medijima, televizijskim nastupima…? Ti satovi viđeni su na rukama gospodina Đukanovića. Gdje se stiglo sa tim procesom?“, upitao je Zogović.

On je podsjetio na komunikaciju Perović i bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice protiv koje se vodi sudski proces, a koja je objavljena u medijima.

Zogović je kazao da se na osnovu izvještaja, ne može doći do suštine.

„Stiče se utisak da se ASK primarno bavi da li je neki funkcioner zaboravio da odjavi stari automobil, a da ispred sebe ne vidi egzaktne primjere imovine koja nije u skladu sa legalnim prihodima…“, ocijenio je on.

Zogović je kazao da treba otvoriti i temu „unutar same organizacije kojom rukovodi Perović“.

„Vidimo da su tamo pokrenuti disciplinski procesi protiv nekih radnika koji se žale da su im evidentno kršena osnovna prava na rad i da ste vi postupali prema njima kako ne treba… I da oni će tražiti svoju pravdu i iskoristiti sve potecijalne pravne ljekove do zadovoljenja pravde. Volio bih da se odredite na sve ove okolnosti koje sam Vam pomenuo“, kazao je Zogović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.