Zogović: Ili jesmo ili nijesmo vlast, DPS hobotnicu moramo razmontirati!

7

Glavni kamen spoticanja u EU integracijama po ocjenama svih relevantnih međunarodnih adresa je upravo neslobodno pravosuđe i političko tužilaštvo. Sada kada su stvoreni uslovi da se pokrene proces demokratizacije pravosuđa neko želi da to brutalno zaustavi i da sačuva relikte bivšeg režima i kontinuitet utamničenih institucija. Nova većina na to ne smije pristati. Ili jesmo ili nismo vlast?  Ili nas obavezuje ili nas ne obavezuje podrška građana na izborima, poručio je poslanik Demokratskog fronta Milun Zogović.

“Kada su u pitanju predlozi Zakona iz oblasti tužilaštva koji se nalaze u dnevnom redu Skupštine sazvane za 18. februar 2021.godine potenciranje na mišljenju Venecijanske komisije je direktna opstrukcija bivšeg režima koji želi da na taj način uspori proces depolitizacije pravosuđa. Radi se o funkcionalnoj nadogradnji zakona koji regulisu oblast Tužilaštva tako da nikakva dodatna mišljenja nijesu ni neophodna ni obavezna. Specijalno tužilaštvo će se nakon usvajanja tih zakona zvati Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju, a kontrolni mehanizmi Parlamenta ce biti izraženiji kroz izmjene i dopune Zakona o Državnom tužilaštvu”, naveo je Zogović na Fejsbuku.

Kako je istakao, nepotrebno je podsjećati šta se desilo nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti 26/27 decembar 2019. godine.

“Vanvremenske, veličanstvene litije a onda izbori 30. avgusta 2020 godine na kojima gubi bivši režim. Izgubili su izbore ali ne prihvataju da budu smijenjeni grčevito se bore da zadrže sve poluge moći. Krajnjom odlučnošću 28. decembra 2020. godine kada je DIK pokušala da ukrade poslanički mandat parlamentarnoj većini usvojene su izmjene i dopune ovog Zakona, koji je predsjednik Đukanović odbio da potpiše i proglasi u prvom nego kada je morao u drugom krugu”, dodao je on.

Zogović se osvrnuo i na preporuke EU zvaničnika te istakao da mu se čini da bi Vlada trebala da prihvati hiruski preciznu i jasnu preporuku Komesara za proširenje Olivera Varheljija i poništi odluku Markovićeve Vlade o protjerivanju ambasadora države Srbije.

“Ako su nam puna usta Evrope i standarda ne znam sta se čeka i gdje je zapelo?”, upitao je Zogović.

 

7 Comments
 1. Podrška za ZBNK komentariše

  Dobro se sjeti neko ovo da izjavi. 👍

 2. Ja komentariše

  Jeba.a vam majku venecijanska komisija.ta govna ste trebali mršnuti odma.samo se vi igrajte ovako.ovo ste namerno uradili da bi dali vetar u ledja dps za nikšić.svakim ovakvim potezom sve više se narodu gadite.pu

 3. LipaLipa komentariše

  … cini mi se ova prica, prazna, … naravo hobotnicu treba, to je cilj, … no nacin, trba pometno, … tuzilastva (VDT, STD) evropska praksa, … ne mozemo sebi dozvoliti ”luksuz” da je rusimo, … nesto izmijeniti oko izbora, tuzilaca, (prosta vecina), … valjda podnose ostavke, odlaze svakao, … ne trba “slijepo” cerati svoju opciju, … mora zajedno Vlada i pozicija u skupstinu, … sloga gradi, nesloga razgradjuje, … aj’ zdravo, …

 4. Nevena komentariše

  Moramo! Kako bi Crna Gora krenula naprijed!

 5. Jovana komentariše

  Dps sistem razmontirati do kraja! I naravno, dati šansu svima da se poprave, da se vrate na pravi put.

 6. Pavle komentariše

  Razmontirace se u Niksicu i to malo sto je ostalo!

 7. Lorena komentariše

  Protiv kriminala je tesko izboriti se, ali mi smo stigli do kraja. Potonuce milom ili silom..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.