Zogović (DF): Đukanović mora da podnese ostavku

1

Milo Djukanović, da olakša i sebi i građanima i da bar jednom pokaže odgovoran odnos prema Crnoj Gori, smatra Milun Zogović, poslanik DF-a.

“Nesporne činjenice koje iznosi Đukanovićev tajkun i porodični bankar Duško Knežević nisu samo dokazi nego i brutalna politička presuda. Prljavština koja je isplivala na površinu toliko je poražavajuća da je ostavka Djukanovića na sve funkcije jedini primjeren odgovor. Time bi i crnogorska javnost bila relaksirana od novih Djukanovićevih prizemnosti koje ekskluzivno najavljuje Duško Knežević, jer je ovo što smo vidjeli i više nego dovoljno”, kaže on.

A nakon ostavke pravično sudjenje u razumnom roku pred nezavisnim i nepristrasnim sudom.

“Politička refleksija mora biti formiranje tehničke vlade koja bi stvorila opšti abijent za organizaciju prvih slobodne izbora u Crnoj Gori. Sve drugo biće neuspješni očajnički pokušaji odlaganja prilično izvjesnog epiloga. Dugogodišnje političko iskustvo i poslušnički pragmatizam trebali bi pomoći Djukanoviću da donese jedinu realnu odluku. Na kraju se ispostavljaju potpuno tačne tvrdnje Demokratskog fronta da Djukanović nije nikakva mesija „gospodar“ i samozvani „otac nacije“ nego najobičniji materijalista, sićardžija , i tajkunska igračka, naglašava Zogović.
U suprotnom, što je na žalost za očekivati, ako ipak odluči da se brani nasilničkim i protvizakonitim, inače, njemu bliskim metodma, samo će na kratko odložiti sudnji politički dan, i dodatno problematizovati svoju očajnu političku i pravnu poziciju.

“Posebno su prizemni i ispod svakog moralnog radara pokušaji plaćenih priuka da brane neodbranjivo, i da Djukanovićevu ličnu i političku bruku pojačavaju sopstvenim brukanjem. Evidentno je da Djukanović nije došao do prvih miliona na način kako je to prezentovao javnosti i time će se baviti sud u Londonu, a da ne govorimo da je predsjednik DPS-a i Crne Gore očigledno i najpoznatiji poklonoprimac bez ikakvog zakonskog i moralnog limita. Odnos prema aferi „Koverta“ je i pitanje etike i moralne i mentalne higijene, a i najbolji karakterni lakmus za sve učesnike javnog života”, stoji u saopštenju.

Svako razumijevanje, pokušaji odbrane i solidarnosti sa DPS-om i Djukanovićem su najbobičnija diskreditacija, gubitak političkog i svakog drugog kredibiliteta i relevantnosti.

“S druge strane, politička alternativa, crnogorska opozicija mora funkcionalnim jedinstvom pokazati da je dorasla aktuelnom trenutku. Kao što smo uvijek isticali DF je spreman za sve vidove demokratske političke borbe. Nikada nije, a neće ni u buduće izmicati pred DPS-om, na svakom političkom polju naš konkretan i dominantan doprinos ne dovodi se u pitanje. Široki antirežimski front koji je probudila afera „Koverta“ mora što prije uspostaviti funkcionalne odnose, kako se Djukanović i njegov režim ne bi zanosili da tu mogu pronaći prostor da politički prežive. Više nema prostora za odlagnje, a još manje za medjusobne sumnje i nadgornjavanja, poručio je on.

1 Comment
  1. vknezevic komentariše

    A o tome da DPS preko Novske liste i Milosa Mice Konjevica koristi priliku za obracun sa DF Herceg Novi ne pisete
    https://radiojadran.com/kordic-ukidanje-kancelarije-za-medunarodnu-saradnju-u-herceg-novom-udar-na-opozicionu-vlast-u-crnoj-gori/

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.