Mladen Mikijelj

Želite da se oslobodite masnoća na stomaku? Jedite ovo voće

0

Mučite li se sa „šlaufom“, odnosno masnoćom na stomaku? Nutricionistkinja Lisa Ričards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno da uključimo u ishranu.

Jagode

Jagode nisu samo ukusne, već su i odličan izbor za one koji žele da skinu salo sa stomaka. Ovo voće je prepuno vlakana, vitamina i antioksidansa. Jagode nude niz zdravstvenih prednosti, uključujući uticaj na mršavljenje. Njihov visok sadržaj vlakana pomaže u postizanju osjećaja sitosti, smanjujući ukupni unos kalorija i podržavajući napore u kontroli težine, prenosi She Finds.

Nutricionistkinja ističe da su jagode niskokalorični obrok koji može biti „prilično hidratantan, što može povećati sitost i spriječiti prejedanje. Jagode sadrže značajan izvor vitamina C, koji je koristan za podršku imuniteta. Sastoje se od jednostavnih ugljienih hidrata koje tijelo koristi kao brzi izvor goriva za energiju i mentalnu jasnoću“.

Borovnice

Borovnice su bogate antioksidansima, vlaknima i vitaminima, što ih čini nutritivno bogatim dodatkom svakoj ishrani. Ričards ističe da borovnice sadrže „vlakna i fitonutrijente koji djeluju kao antioksidansi u tijelu. Antioksidansi deluju na smanjenje oštećenja slobodnih radikala od toksina koji dovode do upala i hroničnih bolesti, poput gojaznosti“.

Dodaje da su borovnice voće koje ima „najviše antioksidansa“. Njihovi specifični antioksidansi su flavonoidi, biljna jedinjenja koji borovnicama daju zaštitu, a kada se konzumiraju, daju nam sličnu zaštitu i na ćelijskom nivou“.

Grožđe

Grožđe je bogato antioksidansima i pridonosi cjelokupnom zdravlju smanjujući upale i podržavajući metaboličku funkciju. Visok sadržaj vode i vlakana pomaže u obuzdavanju žudnje i održavanju dužeg osjećaja sitosti, prenosi She Finds.

U grožđu se može uživati u svježoj i smrznutoj varijanti, a koju god odaberete, to je „izvrstan izvor hranjivih materija i vode koji mogu podstaći napore u mršavljenju“, ističe nutricionistica.

Dodaje da „dnevni unos vlakana i ishrana bogata vlaknima mogu dovesti do gubitka težine“, zaključuje ona.

 

(Index.hr)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.