Zdravi Mojkovac: Vlada stavila etiku i građane ispred politike i interesa tajkuna

0

Odluka 44. Vlade Crne Gore da stavi etiku i građane ispred politike i interesa tajkuna na današnjoj sjednici predstavlja istorijski korak ka odgovornom upravljanju, saopštili su iz GI Zdravi Mojkovac.

„Usvajanje odluke koja se odnosi na sporazumni raskid ugovora sa kompanijom jasan je signal da država cijeni svoje građane kao ključne nosioce suvereniteta. Takođe, usvajanje iste odluke sa opcijom koja se odnosi na davanje novog roka kompaniji da ispravi neispravljivu studiju vidimo kao vrijeme do jednostranog raskida ugovora i kao mogućnost da još jednom vidimo pokušaje lova u mutnom“, naveli su iz GI Zdravi Mojkovac.

Kako su dodali, „svaka čast građanima Mojkovca u borbi za Ustavom garantovano pravo na zdravu i bezbjednu životnu sredinu! Zahvaljujemo se svima koji nam pomažu u borbi, a naročito tihim herojima naše borbe“.

„Zahvaljujemo premijeru Milojku Spajiću i ministru Saši Mujoviću i čitavoj Vladi na hrabrosti i poštovanju prema ljudima koji čine temelj naše zajednice i odolijevanju raznim pritiscima. Beskompromisna borba za opšte dobro je primjer kako lideri trebaju djelovati u interesu građana a ne u interesu koncesionara“, piše u saopštenju GI Zdravi Mojkovac.

Poručili su da „današnji dan slave kao uzlet etičkih vrijednosti, svjesni, ipak, da izazovi ne prestaju“.

„Sjutrašnji dan nosi novi početak u nastavku bitke za transparentnost i odgovornost. Od Vlade očekujemo da što je moguće prije pošalje obavještenje koncesionaru o ove dvije opcije koje su usvojene, a od sudskih i istražnih organa očekujemo preispitivanje odgovornosti svih aktera koji su učestvovali u nezakonitim radnjama koje se tiču ovog ugovora“, saopštili su iz GI Zdravi Mojkovac.

Za kraj su dodali:

„Ovom prilikom najavljujemo i tužbe jer smatramo da su upravo oni ti koji trebaju da plate za štetu nanijetu državi i građanima. Ističemo da ćemo budno motriti na svaki potez koji se odnosi na proces. Rudnika neće biti!“, zaključili su iz GI Zdravi Mojkovac.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.