Zbog ubistva Šćepana Roganovića: Dopuna krivičke prijave protiv dva lica!

0

Uprava policije je u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, praduzimajući aktivnosti na identifikovanju lica koja su ušestvovala u planiranju, pripremi i izvršenju krivičnog djela teško ubistvo u Herceg Novom koje je počinjeno na štetu Šćepana Roganovića (37), podnijela poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv dva osumnjičena lica.

Krivična prijava je podnijeta protiv M.B. zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, krivično djelo stavaranje krivminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

I.G. se tereti za krivično djelo teško ubistvo i stvaranje kriminalne organizacije. Osumnjičeni nijesu dostupni nadležnim organima Crne Gore i oni se potražuju.

Preduzimajući tužilačko – policijske aktivnosti na rasvjetljavanju teškog ubistva Š.R. koje je počinjeno 13. februara 2020. godine, policija je došla do sumnje da je K.V. (42) iz Herceg Novog u 2019. godini formirao kriminalnu grupu koju su činili M.B, M.Đ, I.G, i druga za sada neidentifikovana lica, a koja je za cilj imala vršenje krivičnih djela protiv života i tijela.

Svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu, a djelovanje kriminalne organizacije je planirano na duži vremenski period, uz primjenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline pripadnika kriminalne organizacije.

Prikupljeni su materijalni i personalni dokazi koji ukazuju na sumnju da je M.B. djelujući po planu kriminalne organizacije 13. februara oko 09,05 časova, na stepeništu Sima Matavulja prišao oštećenom Š.R. i iz pištolja marke „Crvena zastava” cal. 9 mm ispalio najmanje devet projektila u njegovom pravcu.

Nakon izvršenog djela M.B. se, sumnja se, trčećim korakom udaljio sa lica mjesta u pravcu ulice I Bokeške brigade gdje ga je na motociklu marke „Piaggio” sačekao K.V. poslije čega se se motociklom udaljili u pravcu mjesta Sasovići, gdje su, kako se sumnja, zapalili motocikl i vatreno oružje korišćeno prilikom izvršenja krivičnog djela. M.B. i K.V. su se nakon toga uadljili u mjestu Zlenika gdje su imali iznajmmljeni stan.

Djelujući po planu kriminalne organizacije osumnjičeni I.G. je, sumnja se, imao je zadatak da prati kretanje oštećenog i o tome obavještava organizatora kriminalne organizacije K.V. posredstvom kriptovanog telefona.

Takođe, I.G. je, kako se sumnja, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije u januaru 2020. godine preuzeo od za sada nepoznatog lica motocikl „Piaggo” koji je 2018. godini otuđen u Španiji, a koji je kasnije korišćen prilikom izvršenja krivičnog djela ubistva Š.R. Navedeni motocikl je I.G. prevezao do Herceg Novog, gdje ga je u mjestu Zelenika predao K.V. i M.B.

Osumnjičeni M.Đ. je lišen slobode 18. februara zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. On je uz kriivčnu prijavu priveden na dalju nadležnost Specijaolnom državnom tužilaštvu.

Službenici Uprave policije u kordinaciji sa Specijalnim državnim tužiocem preduzimaju mjere i radnje na identifikovanju ostalih lica koja su učestvovala u planiranju, pripremi i izvršenju teškog ubistva Š.R.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.