Zbog korona virusa: Odložen Kongres SD-a

1

Kongres Socijaldemokrata Crne Gore, zakazan za 30. maj, odgađa se do daljeg zbog epidemiološke situacije. Resori zdravlja i prosvjete dali su izvanredan odgovor na epidemiološku krizu, dok je Skupština u fokus svog djelovanja stavila diskusiju oko koncipiranja neophodnih mjera za saniranje negativnih posljedica epidemije, saopšteno je iz te partije.

Formiran je Centralni izborni štab partije, u susret predstojećim parlamentarnim izborima.

“Usljed aktuelne epidemiološke situacije, organi Socijaldemokrata Crne Gore su donijeli Odluku o odlaganju II Kongresa partije zakazanog za 30. maj. Konstatovano je i da je značajan dio predkongresnih aktivnosti uspješno završen. Na sjednici Predsjedništva konstatovano je posebno zadovoljstvo radom Skupštine Crne Gore, kao i dva resora kojima upravljaju funkcioneri partije, zdravstva i prosvjete. Skupština je nesmetano obavljala sve poslove iz svoje nadležnosti, u skladu sa mjerama nadležnih”, dodaju u saoopštenju.

Održano je gotovo dvadeset sjednica Kolegijuma predsjednika Skupštine kojima su prisustvovali predstavnici 72 od ukupno 81 poslanika, a na koje su pozivani i predstavnici Vlade, privrede, sindikata i finansijskih institucija kao relevantni sagovornici na teme koje su se ticale aktuelne situacije u vezi sa epidemijom novog korona virusa. Skupština je trenutno u redovnom zasijedanju, dodaju, gdje su na dnevnom redu dominantno teme koje se odnose na preduzimanje mjera u pravcu uspješnog suočavanja sa negativnim socioekonomskim posljedicama epidemije.

1 Comment
  1. Bajo komentariše

    Јаке ли партије. Они могу конгрес одржати и испред нечије куће. Рецимо. Мића орладића у Сеоцима.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.