Zbog Bajdenovog poteza Teksas pokrenuo operaciju „Usamljena zvijezda“: Angažovana i Nacionalna garda

0

Guverner Teksasa Greg Abot preuzeo je obezbjeđivanje državne granice u svoje ruke, šaljući trupe Nacionalne garde i državnu policiju u borbu protiv krijumčarenja droge i ljudi, dok politika Bajdenove administracije podstiče nagli porast ilegalne imigracije.

Operacija „Usamljena zvezda“ podrazumjeva upućivanje kopnenih, vazdušnih, morskih i taktičkih sredstava obezbjeđenja u visoko ugrožena područja državne granice sa Meksikom kako bi karteli i drugi krijumčari bili spriječeni da u Teksas unesu drogu i prebace ilegalne migrante.

Abot je strategiju objavio kasno u subotu, dan nakon što je bivši predsjednik Donald Tramp kritikovao predsjednika Džoa Bajdena zbog stvaranja „spiralnog cunamija“ na granici koji se iz minuta u minut pogoršava.

„Kriza na našoj južnoj granici nastavlja da eskalira zbog politike Bajdenove administracije koja odbija da obezbjedi granicu i poziva na ilegalnu imigraciju“, rekao je Abot.

„Teksas podržava legalnu imigraciju, ali neće biti saučesnik u politici otvorenih granica koja uzrokuje, a ne sprečava, humanitarnu krizu u našoj državi i ugrožava živote Teksašana. Uputićemo resurse i snage zakona potrebne za suočavanje sa krizom“, dodao je.

Više od 100 ilegalnih migranata koje je administracija Bajdena pustila u Teksas od kraja januara pozitivno je na kovid 19, rekao je u četvrtak portparol pograničnog grada Braunsvil medijima. Onima koji su pozitivni na testu na virus korona savetuje se karantin, ali grad nema ovlašćenje da spriječi te ljude da putuju gde žele u SAD, prenosi RT.

Nagli porast ilegalnih prelazaka granice posebno je izražen među maloljetnicima. Aksios je u četvrtak izvjestio da je granična patrola u poslednjoj nedelji februara u prosjeku dnevno po 321 dete bez pratnje proslijeđeno Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite. Početkom januara, pre Bajdenovog stupanja na dužnost predsjednika SAD, taj broj je bio 47.

Uprkos krizama sa snabdjevanjem struje i vode, izazvanih zimskim olujama u Teksasu, Abot je pronašao vremena da se sukobi sa Bajdenom. On je prošlog utorka objavio da ukida obavezno nošenje zaštitnih maski i druga ograničenja uvedena u borbi sa pandemijom virusa korona u Teksasu, navodeći Bajdena da izjavi: „Poslednje što nam treba je neandertalsko razmišljanje“.

Izvor:Sputnjik

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.