Zamjenik predsjednika Ruske dume: Rusija nije i neće priznati nezavisnost Kosova koje treba da ostane u sastavu Srbije!

0

Zamjenik predsjednika Državne dume Rusije Petar Olegovič Tolstoj rekao je da Rusija „nije priznala i neće priznati nezvisnost Kosova, koje je bilo i trebalo bi da ostane u sastavu Srbije“.

– Nasilno razdvajanje države je neprihvatljivo s bilo koje tačke gledišta, ako ga nije pokrenuo sam narod i namjera nije potvrđena na mirnom referendumu, kao što se desilo u slučaju ponovnog ujedinjena Krima sa Rusijom- rekao je Olegovič Tolstoj za današnje izdanje Politike.

On je za beogradski list naveo da su „danas Srbi na Kosovu nasilno otrgnuti od svoje otadzbine, događaji iz 1999. godine izazivaju duboku tugu, ne samo u srpskom narodu, već, vjerujte, i među Rusima“.

– Ako se vratimo na riječi Vladimira Putina, koji je priznavanje nezavisnosti DNR i LNR uporedio s pravosudnim presedanom u odnosu na Kosovo, to je bilo rečeno da bi se pokazali dvojaki standardi i licemjerje Zapada- dodao je Tolstoj.

Na pitanje o ratu u Ukrajini, on je rekao da je „danas već jasno da je to bitka kolektivnog Zapada protiv Rusije, koja se vodi na teritoriji Ukrajine i na račun života Ukrajinaca“.

– Dakle, ovo nije lokalni suko, već sukob dvije različite civilizacije, različite ideologije- rekao je Olegovič Tolstoj.

Prema njegovim riječima, „prva koja treba da bude inicijator mirovnih pregovora jeste, naravno, Ukrajina“.

– Ako kijevske vlasti shvate celu katastrofu, sav cinizam onoga što se dešava, shvate da ih jednostavno iskorišćavaju, onda će se sve riješiti brzo i bez posrednika- rekao je Olegovič Tolstoj.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.