Zajednička sjednica vlada Srbije i Srpske u maju

0

Predsjednici vlada Republike Srpske i Srbije Radovan Višković i Ana Brnabić dogovorili su da sledećeg mjeseca u maju bude održana zajednička sjednica vlada, rekao je za portal „Banjaluka“ predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

„Mi smo ove godine domaćini, a sjednica će biti održana u našem administrativnom centru u Istočnom Sarajevu. Dogovoreno je da ih u budućnosti održavamo i u drugim gradovima Republike Srpske a ne samo u Banjaluci i na taj način pošaljemo poruku našim građanima da vodimo računa o ravnomjernom razvoju Republike Srpske od Trebinja do Novog Grada“, rekao je Višković naglašavajući da je u četvrtak prvi put bila najveća zvanična posjeta iz Srbije Republici Srpskoj.

„Taj dan u Republici Srpskoj, odnosno Banjaluci, boravili su predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić. Samo kad taj momenat uzmete, onda je dovoljno da se pokaže koji su to odnosi i kakvo je to poštovanje i koja je to podrška Republici Srpskoj u smislu da uvijek možemo da računamo, ako dođete, da kažem, ne daj bože u nekakvu situaciju, da imamo nekoga kome se možemo obratiti“, kaže Višković, prenosi RTRS.

Premijer Srpske kaže da su ekonomski pokazatelji u Republici Srpskoj veoma dobri, što se može zvanično provjeriti, da je pad bruto domaćeg proizvoda najmanji u regiji i okruženja odmah posle Srbije.

„Srbija ima pad 0,9 odsto a Republika Srpska ima pad 2,8 odsto. I to je nešto što se cijeni i pokazuje da li ste nešto dobro uradili. Ti pokazatelji ne mogu da dođu sami i oni su odraz nečijeg rada ili nerada. Da sam u pravu pokazuje i govori pokazatelj Srbije koja je u ovom momentu lider u ekonomskom i zdravstvenom dijelu po pitanju vakcinacije, nabavke vakcina i medicinske opreme. Puno su lošiji pokazatelji Makedonije, Albanije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Federacije kao entiteta“, kaže Višković naglašavajući da Republika Srpska koristi ono što je Dejtonski sporazum omogućio, a to su specijalne i paralelne veze.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.