Zaharova o Bajdenovim izjavama o Putinu: Neka Amerikanci sami objasne šta se s njima događa

0

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da su SAD same dužne da objasne šta se sa njima događa, imajući u vidu riječi američkog predsjednika Džoa Bajdena o Rusiji koje su u srijedu šokirale rusku javnost.

„Znamo da su naše američke kolege apsolutno odbile da odgovore na direktno pitanje šta se tamo dogodilo. Njihovog odgovora u principu nema. Šta se uopšte sa njima događa je pitanje za njih“, rekla je ona za radio-stanicu „Vesti FM“.
Prema riječima Zaharove, američki novinari su noćas postavljali pitanja o tome šta se događa.

„Oni su upućivali jedno te isto pitanje: ‘Pomozite nam da shvatimo šta se dešava’. Kako to? Stoga mislim da bi američka mašina trebalo da se uključi i generalno da odgovori na osnovna pitanja, odnosno šta se tamo događa s njima“, dodala je ona.

Podsjetimo, američki predsjednik Džo Bajden izjavio je u srijedu u intervjuu za „Ej-Bi-Si njuz“ da svog ruskog kolegu Vladimira Putina smatra „ubicom“. Na pitanje novinara da razjasni da li Bajden smatra Putina ubicom, američki predsjednik je odgovorio: „Mmm… hmm… smatram“.

On je takođe izjavio da će Putin „platiti“ za navodno miješanje u američke izbore.

Portparolka Bijele kuće Džen Psaki odbila je da objasni da li su Bajdenove riječi o Putinu bile „metafora“. Dodala je da je američki lider ranije izjavio da se neće „uzdržavati“ u izražavanju svog stava ni u direktnim kontaktima sa ruskim rukovodstvom, ni u javnim procjenama.

Sa svoje strane, Zaharova je istakla da izvještaj američke obavještajne službe u kojem SAD optužuju Rusiju da je pokušala da podrži bivšeg predsjednika Amerike Donalda Trampa i da diskredituje aktuelnog predsjednika Džoa Bajdena tokom predizborne kampanje u SAD 2020. godine predstavlja još jednu porciju laži i dezinformacija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.