Zadovoljan strancima: Milošević traži pet pojačanja

0

Osnovni cilj Partizana tokom zime biće da se pojača za – leto. Svesni da je 11 bodova zaostatka za Crvenom zvezdom maltene nenadoknadivo, te da im odbrana Kupa Srbije ostaje kao jedini dostižan cilj u prvoj polovini 2020, u Humskoj su rešili da januarski prelazni rok iskoriste za popunjavanje pozicija koje smatraju kritičnim, kako bi imali što manje obaveza na kraju sezone i novi napad na grupnu fazu UEFA takmičenja sačekali spremnim.

Sve ukazuje da velikih promena u ekipi neće biti. Na kraju krajeva, oslonci najverovatnije ostaju najmanje do kraja avgusta i kraja kvalifikacionog puta, pošto je Sejduba Suma nedavno produžio ugovor na tri godine, tokom januara će Umar Sadik biti otkupljen od Rome, Bibars Natho, Takuma Asano i Lazar Marković imaju ugovore do juna 2022, a kapiten Vladimir Stojković i igrač sa najvećom minutažom Saša Zdjelar do 2021.

Osim toga, ekipa je već navikla na mlade snage poput Filipa Stevanovića, Nikole Lakčevića, Lazara Pavlovića, a na vrata prvog tima kucaju Uroš Knežević, Savo Arambašić

Idealno bi bilo da 90 odsto tima imamo sad spremno za jul. U već namešten tim nije problem ubaciti još jednog-dvojicu. Mi sada imamo 80 odsto spreman tim za Evropu. Nedostaje nam još nekoliko igrača za rotaciju. U mnogo smo boljoj poziciji nego u julu, a sad i nemamo problem sa odlascima stranaca, oni bi tek trebalo da igraju još bolje. Imamo formiran i dobrim delom uigran tim, ističe u razgovoru za Večernje novosti Savo Milošević.

Trener Partizana predstavio je upravi kluba plan po kome bi postojeći kadar trebalo osvežiti petoricom novih igrača. Po pozicijama: desnim bekom, štoperom, centralnim veznim, krilom i napadačem.

Ne smemo da lutamo, samo da popunimo nekoliko kockica i bitno je da to što dovodimo ne narušava ovo što imamo. Poslednju liniju moramo da osvežimo, tu je sve jasno, nije nikakva tajna. Kad je napadač u pitanju, rezon je da možda dovedemo našeg. Stranca sigurno nećemo sad, jer ćemo imati manji broj utakmica. Moramo da imamo fizički igrača na toj poziciji, pošto je Petar Gigić imao problem da ne može da prati promenu zahteva i brzinu“.

Najveća gužva kod crno-belih je na poziciji zadnjeg veznog. Trenutno su na raspolaganju Zdjelar, Natho, Šćekić, Smiljanić je produžio ugovor, računa se i na talente poput Milosavljevića i Momčilovića, a traži se još jedan igrać. Da bi se to desilo, neko mora da ode, a „favorit“ je Aleksandar Šćekić, koga zove bivši klub, Genčlerbirligi.

Šćekić ne ide dok ne dovedemo igrača na tu poziciju. On, Zdjelar i Natho su posebna priča i mnogo nam znače. Zbog njihove trke su naše statistike takve, pretrče i 12 kilometara po utakmici“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.