Zabrinjavajući podaci: U Crnoj Gori za deset dana od koronavirusa preminulo 86 ljudi!

2

U Crnoj Gori u poslednjih 10 dana od koronavirusa preminulo je čak 86 ljudi, dok u poslednjih sedam dana taj broj ne pada ispod šest dnevno.

Brojke su zabrinjavajuće, pa su još jednom pooštrene mjere, juče je preminulo sedam, dok je prekjuče čak 12 osoba umrlo od posljedica koronavirusa.

22. februara umrlo je sedam ljudi, 21. 11, 20. šest, 19. februara šest, dok je 18.  ta cifra dostigla deset.

Prošle srijede umrlo je šest osoba, 16. februara zabilježeno je 11 smrtnih slučajeva dok je 15. umrlo devetoro.

“Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno sedam smrtnih ishoda povezanih sa COVID-19 i to kod pacijenata iz Nikšića (2), Kotora (1), Podgorice (1), Bara (1), Ulcinja (1) i Tivta (1), od kojih je najmlađi imao 74, a najstariji 91 godinu starosti”, saopštili su juče iz Instituta.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić je kazao da je trenutna epidemilloška situacija u Crnoj Gori izuzetno složena, te da zabrinjava broj preminulih od posljedica Kovida-19 prethodne nedjelje i opterećenost zdravstvenog sistema.

Rekao je da je primjetno blago opadanje broja novooboljelih i da je trenutno popunjeno 75,8 odsto bolničkih kapaciteta namijenjenih oboleljelima od Kovida-19.

Podsjetimo, ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 976.

Mjere su pooštrene, nadležni rade svoj posao, građanima ostaje samo da poštuju mjere i vode računa o svom i zdravlju svojih najbližih.

Najviše preminulih u Podgorici i Baru

Brojke su alarmantne u Podgorici i Baru, gdje je u posljednjih deset dana preminulo 15, odnosno 14 ljudi. Budva je treća po broju preminulih, pa je u tom gradu preminulo deset ljudi. Slijede Kotor i Ulcinj sa sedam, Bijelo Polje gdje je zabilježeno pet slučajeva.

U Nikšiću i na Cetinju tokom poslednjih deset dana od korone su umrle po četiri osobe, u Herceg Novom, Danilovgradu, Pljevljima i Beranama, Kolašinu preminule su po tri osobe. U Tivtu umrlo je njih dvoje, dok je u Rožajama, Tuzima i Šavniku po jedna osoba preminula u zadnjih deset dana.

2 Comments
  1. Ja komentariše

    kad se svaka smrt i prehlada prepisuju koroni! ne mlatite!

    3
    1
  2. Marko komentariše

    Bravo,zivjela vlada i ministarka,zivio i galic,mandic i popun.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.